Nordica og LOT Polish Airlines inngår strategisk allianse.

19. november inngår flyselskapet Nordica – som blant annet flyr til Tallinn fra Oslo og Trondheim – en strategisk allianse med LOT Polish Airlines.

0

Det foreslåtte samarbeidet innebærer en felles kommersiell plattform, felles billettsystem og en deling av flyselskapskoder. Nordica skal hjelpe LOT med å øke effektiviteten på det operative arbeidet tilknyttet regionale fly.

Den første nye ruten Nordica vil tilby i de kommende månedene er Stockholm – Warszawa. I tillegg kommer Nordica i løpet av neste år til å tilføre flåten tre nye fly og 70 nye jobber.

Som et ledd i samarbeidet kjøper LOT 49 prosent av aksjene i Nordicas datterselskap Regional Jet.

For reisende fra Oslo og Trondheim medfører samarbeidet ingen praktiske endringer. Med sine 13 ukentlige avganger mellom Oslo og Tallinn, og to ukentlige avganger mellom Trondheim og Tallinn, tilbyr selskapet gode forbindelser både for forretnings- og feriereisende.

– Nordica går inn i en ny fase i selskapsutviklingen. Samarbeidet med LOT Polish Airlines er med på å sikre bærekraftig forretningsutvikling og økonomisk trygghet, sier Jaan Tamm, CEO i Nordica.

– I tillegg gir det også selskapet en troverdighet i det internasjonale flymarkedet. At LOT er villig til å bli medeier i vårt datterselskap Regional Jet viser at alliansen med Nordica er en langsiktig plan snarer enn et kortsiktig prosjekt

I de første ni månedene i 2016 leverte Nordica tjenester verdt 4,7 millioner Euro. Dette er forventet å øke med 150 prosent neste år.

I 2016 gjennomgikk LOT en vellykket omstrukturering. Selskapet har åpnet 25 nye ruter bare i år, inkludert to langdistanseruter til Tokyo og Seoul ,og er et av Europas raskest voksende og mest punktlige flyselskap.

– Vi er veldig glade og stolte over at LOT snart vil kunne tilby sin gode service til passasjerer som reiser fra Tallinn til Europa, sier Rafał Milczarski, administrerende direktøri LOT Polish Airlines.

– I tillegg tilbyr vi flyvninger via Warszawa til mange destinasjoner i hele verden. Sammen med Nordica sørger vi for å styrke flytilbudet i Sentral- og Øst-Europa. Samtidig viser et slikt samarbeid at vi er konkurransedyktige overfor store vesteuropeiske flyselskaper.

Fakta

Nordica eller Nordic Aviation Group AS ble opprettet høsten 2015, med sikte på å sikre flyforbindelser til og fra Estland. Nordica er hundre prosent statlig eid, og har flyvninger fra Tallin til 15 ulike destinasjoner i Europa.

I løpet av årets ti første månedene fløy Nordica 307 606 passasjerer.

Datterselskapet Regional Jet er ansvarlig for den daglige driften av Nordicas flyvninger.

Det statlig eide LOT Polish Airlines er det ledene flyselskapet i Sentral- og Øst-Europa. De har vært operative i 87 sammenhengende år og har i gjennomsnitt 200 flyvninger per dag til 60 ulike destinasjoner. Totalt fem millioner passasjerer reiser årlig med selskapet.

LOTs interkontinentale flyvninger til Chicago, Toronto, Tokyo, Beijing, Seoul, Los Angeles og Newark starter neste vår – Boeings 787 Dreamliner.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.