Nasjonal turistveg Jæren skal bygges ut med servicebygg og stormhytte

Statens vegvesen søker entreprenør til anlegg på Madland havn.

0

Madland hamn på kysten av Jæren mellom Varhaug og Vigrestad i Hå kommune er et vakkert og værutsatt sted. Havna er liten med to utstikkende moloer. I vinterstormer er det også et populært sted for å oppleve de ekstreme naturkreftene på trygg avstand.

Statens vegvesen har pekt ut Madland havn som ny rasteplass langs Nasjonal turistveg Jæren.

Lanterne
Beliggende på en liten fylling over havna blir det bygget en langstrakt parkeringsplass med 180 graders utsyn over Nordsjøen. Servicebygget skal ha to toaletter og skal kles med spesialdesignet fasadestein som lyser i mørket likt en lanterne og ønsker besøkende velkommen.

Stormhytte
I havna skal dagens gapahuk erstattes av ei stormhytte med sitteplasser. Stormhytta tar opp formspråket fra naustene en finner der i dag.

– Arkitektkontoret Hauden og Zohar har jobben med utforming, og vi ser frem til å kontrahere en av Jær-regionens mange dyktige entreprenører til arbeidet, sier Fredrik Fløgstad, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Jæren.

Bygge- og anleggsarbeidet med rasteplassen Madland havn planlegges å starte opp i januar 2022 med fullføring november 2022.

Nasjonale turistveger er 18 utvalgte strekninger fra Varanger i nord til Jæren i sør langs fjorder, fjell, foss og kyst. Med statens vegvesen i førersetet har Nasjonale turistveger gitt Norge en ny turistattraksjon som stimulerer vegfarende turister til å nytte Norge som sitt reisemål, og som bidrar til økt verdiskapning i distriktene. Nyskapende arkitektur på rasteplasser og utsiktspunkt sammen med kunstverk på høgt internasjonalt nivå med sine tankevekkende fortellinger gir inntrykk i inn- og utland og vekker reiselyst. 

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »