Nå åpnes det for utenlandsreiser i Europa

UD opphever reiserådet i EØS/Schengen og Storbritannia fra og med 5. juli. Det betyr at du trygt kan bestille reise til disse områdene nå med avreise fra og med 5. juli og full dekning på reiseforsikringen.

0

Fremtind har hele tiden basert seg på UDs reiseråd. Nå som myndighetene åpner for reise til EØS/Schengen og Storbritannia vil forsikringsselskapets kunder ha gyldig reiseforsikring på reise i disse områdene fra 5. juli.

– Vi anbefaler alle å undersøke karantene- og innreiseregler, både ut og når du skal hjem til Norge, og hvilken dokumentasjon som kreves i landet du skal til, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB.

Reiselystne nordmenn kan oppleve å slippe karantene ved innreise til et land i Europa, men likevel bli pålagt karantene ved hjemreisen til Norge.

Hva om du blir syk før avreise?
– Med bakgrunn i dette kan kundene våre bestiller reiser til land som per i dag er røde, så fremt de legger avreisen til 5. juli eller senere, sier Nielsen.

Selv om du bestiller reise til et land som nå er rødt, men blir gult eller grønt 5. juli, er du dekket om du skulle bli akutt syk før avreise.

UD fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendig til land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia, og dette reiserådet forlenges til 1. september. Reiseforsikringen til Fremtind er ikke gyldig i land utenfor EØS/Schengen og Storbritannia så lenge dette reiserådet består.

Share.

About Author

Comments are closed.