Milliardkjøp av Pandox

Hotelleierselskapet Pandox der den norske eiendomsbaronen Christian Ringnes er tungt inne har overtatt en portefølje på 37 hoteller i Storbritannia og Irland.

0

Ifølge pressemeldingen knyttet til kjøpet fra Lone Star skal operatør-partneren Leonardo etter en omorganisering av porteføljen forestå det operative på 36 hoteller under varemerket Jurys Inn.

Pandox vil på sin side beholde 20 eiendommer samt én operasjon i Storbritannia og Irland.

Total kjøpesum oppgis til rundt ni milliarder kroner, men etter at endel av hotellene overføres til Leonardo vil den endelige kjøpesummen ende på cirka åtte milliarder kroner.

Kjøpet finansieres med nye banklån.

– Oppkjøpet oppfyller samtlige av Pandox sine strategiske kriterier når det gjelder land, steder og beliggenhet, samt størrelse, segment og lønnsomhet, sier administrerende direktør i Pandox. Anders Nissen, i en kommentar.

Kjøpet vil i tillegg ifølge Nissen ”diversifisere vår inntektsbase ytterligere”.

– Hotelleiendommene er av høy kvalitet, tilhører det lønnsomme øvre mellomsegmentet, og kommer til å gi et umiddelbart og betydelig resultatbidrag. Med dette legger Pandox ytterligere 20 nye hotellsteder til sin portefølje og oppnår en betydelig tilstedeværelse i Storbritannia og Irland, som er store og dynamiske hotellmarkeder. Kjøpet tydeliggjør Pandox’ evne til å gjennomføre sin forretningsstrategi i internasjonal konkurranse og vokse med god lønnsomhet også i nye markeder, sier Nissen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.