Milepæl for Booking.com

Bookiong.com nådde nylig en milepæl med fem millioner registrerte boenheter. Det gjør hotellbooking-selskapet til verdens største i sitt slag.

0

– Vi tilbyr alt fra tradisjonelle hoteller til boliger, villaer, leiligheter og igloer – mer enn noen annen digital bookingside, sier norgessjef Michael Heldre i en kommentar.

De såkalte online booking-byråene – OTA-er – får en stadig større andel av omsetningen av hotellovernattinger på verdensbasis. Hos Booking.com økte antallet registrerte boenheter med 27 prosent sammenlignet med året før.

Michael Heldre er leder for Booking.coms norgeskontor. (Foto: Bjørn Moholdt)

– Vi ser her en raskere vekst enn for tradisjonelle alternativer som hoteller, gjestgiverier og ferieanlegg, sier Heldre videre.

I en ny undersøkelse i regi av den nederlandske OTA-giganten som involverte 57 000 reisende i 30 ulike markeder sier 30 prosent at de i 2018 ønsker å overnatte i en leilighet, i et apartements-hotell eller tradisjonell blokkleilighet. Det viser at stadig flere ønsker å bo mer alternativt.

En rekke hotellkjeder har de siste årene investert i tilknyttede selskaper, som tilbyr denne typen tjenester. Ikke bare som et resultat av nettgiganten Airbnbs suksess i dette segmentet, men også fordi den generelle trenden går i denne retningen.

I en annen undersøkelse utført av Booking.com, som inkluderte 19 000 reisende i 26 land, vurderte så mange som en av fem (21 prosent) at de vurderer å leie ut sine egne hjem.

– Vi vet fra våre undersøkelser at reisende blir stadig mer engasjerte når det gjelder å utforske ulike boalternativer på reise, alt fra leilighetshoteller til husbåter, sier visepresident i Booking.com, Olivier Grémilion.

Han leder også selskapets strategiarbeid knyttet til denne delen av OTA-markedet. Booking.com har arbeidet hardt den siste tiden innenfor dette feltet, for å kunne tilby et så stort utbud som mulig.

– Vi er derfor svært stolt over den milepælen vi passerte 10. april, og kommer til å fortsette arbeidet på dette området med enda større intensitet, fortsetter Grémilion.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.