Michelin-kokk til DFDS

DFSD oppgraderer kjøkkenet, og henter inn den kjente danske kokken Søren Westh med erfaring fra både Noma og den legendariske restauranten el Bulli i Barcelona.

0

Etter flere år med stadig kvalitetsheving av maten om bord på de to cruiseskipene, Pearl Seaways og Crown Seaways, mener Kevin Thyge Helsinghof, Global Sales Director i DFDS, at det er helt naturlig å nå legge lista et par hakk høyere.

– Vi er stolte over maten vi serverer allerede i dag, og vi har over lenger tid drømt om å løfte nivået til et topp nordisk nivå. Derfor bygger vi nå ut et helt nytt kjøkken til Marco Polo, og utvikler en helt ny meny som skal kunne konkurrere med de aller beste, sier Helsinghof.

Får hjelp av kult-kokk
Marco Polo har ansatt den tidligere NOMA-kokken Søren Westh som konsulent for å hjelpe dem på vei mot stjernene, og inn i den kulinariske toppligaen. De har også ansatt Christian Mortensen som kjøkkensjef. Han har erfaring fra blant annet The Paul i Tivoli og restauranten Kul i København. Førstnevnte beholdt sin stjerne i Michelin-guiden over syv år.

Westh er helt klar over at ambisjonene er svært høye, men dermed også at de er en spennende utfordring.

– Det er klart det er en utrolig spennende oppgave å gyve løs på. Omgivelsene ombord er utfordrende – det er jo tross alt på vann! I tillegg er det to restauranter på to ulike båter. Det er 14 personer på kjøkkenet som jobber i to uker om gangen – det betyr igjen at teamene på kjøkkenet vil variere fra uke til uke, og fra båt til båt. For en kjøkkensjef er dette noe helt annerledes fra hva jeg er vant til med fra tidligere med tanke på opplæringen i forkant, utviklingen underveis og ikke minst selve matlagingen, sier Søren Westh.

Den nye menyen presenteres på Marco Polo den 1. mai 2018. Et filmteam vil følge prosessen frem til åpningsdagen. Her er første episode av serien man kan følge utover våren.

Om Søren Westh
Søren Westh jobbet på Noma i åtte år. I løpet av de åtte årene hadde han også sesonger på den New York-baserterestauranten Per Se – også den med Michelin-stjerne. Han jobbet også en sesong på den legendariske Restaurant el Bulli i Barcelona. I løpet av Noma-årene var han engasjert i Nordic Food Lab.

Siden 2012 har han vært selvstendig rådgiver, samt partner i The Standard Copenhagen.  I november 2017 etablerte han firmaet .506, som ønsker å bidra til at vi lager mat etter prinsipper om bærekraftighet. Han sitter også i Vatikanets tenketank som arbeider med å finne løsninger på klimakrisen innen år 2030.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.