Lønn som fortjent

Sosialt entrepenørskap og bærekraftig destinasjonsutvikling hånd i hånd: VisitOSLO inngår avtale med Kirkens bymisjon.

0

Du har sikkert sett gaterydderne til Lønn som fortjent, som i sine oransje vester gjør seg synlige i bybildet, der de går rundt i sentrumsgatene utstyrt med søppeltraller og plukkeklyper og bidrar til å holde byen ren. Men det som kanskje ikke så mange vet er at Kirkens bymisjon, Lønn som fortjent, også har et glassverksted og et tapetverksted som begge produserer egendesignede og håndlagde produkter tilgjengelige for salg, både på nett og i butikk.

Sammen utgjør disse tre arbeidstilbudene en viktig arena der mennesker får oppleve verdien av lønnet arbeid, som et alternativ til rus.

– Vi har valgt å inngå et samarbeid med Kirkens Bymisjon, Lønn som fortjent. Jeg er både rørt og ydmyk med tanke på den innsatsen de legger ned hver eneste dag. Vi i VisitOSLO bryr oss om Oslo – både menneskene som bor her og de som kommer på besøk, sier Christian Lunde, adm. dir. VisitOSLO.

«Made in Oslo»
«Det som har gått i stykker, kan også bli til noe vakkert» er mottoet til glassverkstedet, et eget tiltak for kvinner som hører inn under arbeidstilbudet til Lønn som fortjent. Her blir biter fra knuste og ødelagte vinduer til dekorative engler, stjerner av glass og nøkkelringer – og alt lages for hånd i Oslo, av kvinner med store utfordringer i livet.

VisitOSLO kjøper sine firmagaver fra butikken til Lønn som fortjent i Fred. Olsens gate 3b og på nettsiden kirkensbymisjon.no/nettbutikk/virksomhet/lonn-som-fortjent. Vakre, håndlagde produkter laget av knuste vindusruter, tapetrester og gjenbrukte sykkelslanger gis for eksempel som julegaver til ansatte, til samarbeidspartnere og foredragsholdere – og de pynter opp på kontoret til VisitOSLO i Kirkegata. Notatbøkene til de ansatte – ja, for de bruker fortsatt penn og papir – kommer også fra Lønn som fortjent, påført VisitOSLOs logo.

Ved å kjøpe produkter fra Lønn som fortjent, så handler du både grønt og sosialt – for dette er unike og miljøvennlige produkter laget av rester som ellers ville ha blitt kastet. I tillegg gir produksjonen jobb og lønn til mennesker med utfordringer knyttet til rus.

Viktig sysselsetting
Avtalen mellom Kirkens Bymisjon, Lønn som fortjent og VisitOSLO har som mål å fremme det samfunnsnyttige og humanitære arbeidstilbudet som Lønn som fortjent er. Den innebærer også at VisitOSLO innleder et samarbeid om utvikling og kjøp av produkter fra Lønn som fortjent, for å bidra til å opprettholde arbeidsplassene hos Lønn som fortjent. I tillegg selger VisitOSLO et knippe produkter i nyoppussede Oslo Visitor Centre i Østbanehallen.

– Samarbeidet med VisitOSLO betyr mye for oss! Det gir en viktig anerkjennelse til folka som arbeider på Lønn som fortjent; de føler at de blir inkludert, og at det de lager blir verdsatt. Samtidig gir dette samarbeidet oss en mulighet til å bli synlige også for turistene som besøker byen, og vi håper at våre håndlagde produkter «made in Oslo» vil være flotte minner med mening som mange turister vil ta med seg hjem, sier Eli Svardal, avd. leder i Kirkens Bymisjon, Lønn som fortjent.

VisitOSLO anbefaler alle å ta seg en tur innom butikken til Lønn som fortjent, og oppfordrer samtidig flere bedrifter til å gjøre som dem og bytte ut tradisjonelle firmagaver med de flotte produktene fra Lønn som fortjent.

Om Lønn som fortjent
Kirkens Bymisjon, Lønn som fortjent er et arbeidstilbud som startet i 2004 etter ønske fra rusavhengige. Ved å arbeide opplever arbeiderne mestring. Det er motiverende å få lønn og betale sin skatt. Det å få oppleve at de er nødvendige og får gjøre en innsats i samfunnet, på lik linje med andre, gir stolthet og mening i hverdagen.

 

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.