Kjøper vinhotellet Park Hotel på Voss

Familien Jan Bruse og Kari Gro Kårdal Andersen selger familiehotellet etter mer enn 40 års drift.

0

– Vi er fornøyd med avtalen om kjøp av Park Hotel Vossevangen, og vi vil overta driften i løpet av juli måned, sier administrerende direktør Svein Arild Steen-Mevold i Up North, som er et selskap i Adolfsen Group. Avtalen dekker kjøp av både eiendomsselskaper og driftsselskaper.

Eiendomsselskapet ble kjøpt med 50/50 eierskap mellom selskapet Up North Property AS, der Steen-Mevold er administrerende direktør, og det lokalt baserte selskapet Vossevangen Utvikling AS, der Sigbjørn Slåtten er daglig leder. Brødrene Roger og Kristian Adolfsen er sentrale i begge selskapene.

– For oss er det viktig at vi kan få med oss ​​Vossevangen Development AS / Park Hotel Holdco AS, som har lang erfaring og kjenner Voss veldig godt, sier Steen-Mevold.

Familien har hatt en lang prosess med å bestemme seg for å selge hotellet etter mer enn 40 års eierskap.

– Vi er derfor veldig glade for å finne en kjøper som vil fortsette hotellet og ikke minst vinkjelleren Bruse har bygget siden 80-tallet, sier Kari Gro Kårdal Andersen på vegne av familien.

Skal drives av Up North Hospitality.
Hotellet vil bli drevet av Up North Hospitality AS, et selskap i Adolfsen Group, og beholder navnet Park Hotel Vossevangen. Steen-Mevold uttaler at hotellet er godt etablert i norsk og internasjonal turisme, og det var naturlig å fortsette navnet.

– Hotellet er kjent for sin fantastiske vinkjeller og restaurant, samt å ha Voss’ største konferanse- og møterom. I fjor ble 15 rom og fellesfasiliteter tilknyttet restauranten pusset opp, men det er behov for videre oppussing for å få rom og fellesarealer til å matche plasseringen og vinkjelleren. Vi vil ta opp en plan for videre renovering og utvikling så snart som mulig, sier Mevold.

Verdens beste vinkjeller
– Vi er veldig imponert over arbeidet den forrige eieren har lagt ned for å bygge en vinkjeller som anerkjente vinforfattere synes kanskje er den beste i verden. Vinsamlingen har mottatt både nasjonale og internasjonale priser.

Vinkjellerens æra skal først og fremst tilskrives Jan Bruse Andersen. For noen år siden headhuntet Bruse den nå anerkjente vinsommelieren Francesco Marzola for å ta ansvar for vinen. I dag er vinkjelleren godt organisert, og består av 45 000 flasker fordelt på 5300 etiketter. I tillegg tilbyr hotellet 200 forskjellige viner i glasset.

– Vin- og matopplevelser vil være et viktig satsingsområde for oss i fremtiden, sier Steen-Mevold.

Fakta:
Tidligere eier: Jan Bruse Andersen og Kari Gro Kårdal Andersen via Park Hotel Holding AS
Kjøpere eiendom: Up North Property AS 50 % og Vossevangen Utvikling AS med 50 %.
Drift: Up North Hospitality AS

Share.

About Author

Comments are closed.