Hva skjer med Alitalia?

Mens den italienske stat holder Alitalia gående har minst tre flyselskaper meldt sin interesse for å overta hele eller deler av den sterkt hjelpetrengende kjempen.

0

Selskapet selv bekrefter at tre interessenter har meldt seg, uten å si noe konkret om hvilke. Dog har både Lufthansa og easyJet tidligere gått ut med at de vurderer en restrukturert utgave av Alitalia. Førstnevnte sier de har gjort en formell henvendelse, mens easyJet forklarer at de har gjort det samme som en del av et større konsortium.

Hvilke andre som er med i denne gruppen sies det ikke noe om.

En kilde sier overfor nettstedet Bloomberg News at Air France-KLM og investeringsselskapet Cerberus Capital Management er en del av easyJet-gruppen.

Samtidig vil ikke det ungarske lavprisselskapet Wizz bekrefte spekulasjoner i den italienske avisen Il Sole om at de er med kampen om selskapet.

Det er nå snart et år siden Alitalia ble erklært insolvent og har siden vært i kontakt med en rekke potensielle investorer interessert i å kjøpe hele eller deler av selskapet.

– Det er på dette tidspunkt uklart om vi kommer til å fortsette med forhandlingene. Uansett vil vi informere om dette når tiden er inne for det, sier easyJet i en pressemelding.

En potensiell overtakelse av Alitalia vil ytterligere styrke lavprisselskapets satsing, ikke minst i lys av overtakelsen av Air Berlins operasjoner på Berlin Tegel. Med det har easyJet mer enn 300 Airbus-maskiner i porteføljen samt et passasjertall som vil lande på rundt 90 millioner i 2018.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.