Hotellavhengig møllemester overtar nytt hotell

Hanna Stenberg fra First Hotels til Classic Norway Hotels og direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer.

0

Hun omtaler seg selv som hotell- og reiselivsavhengig. Nå blir Hanna Stenberg hotelldirektør for et hotell med en unik historie i veggene, og overtar direktørjobben ved Mølla Hotel i Lillehammer sentrum.

Hun etterfølger Liv Gun Gratzer, som blir prosjektleder i Classic Norway Hotels og som blir sentral i arbeidet med å renovere og oppgradere Mølla Hotell til boutique-hotell. En fornying og oppgradering som skal koste rundt 20 millioner kroner.

Hele døgnet
Hanna Stenberg overtok hotelldirektørjobben ved Mølla Hotel 1. september, etter å ha jobbet ved First Hotel Breiseth i Lillehammer fra 1998. De siste 11 årene som direktør ved hotellet.

– Jeg flyttet fra Trondheim til Lillehammer i 1996 for å studere reiseliv ved Høgskolen Lillehammer, som nå er en del av Høgskolen Innlandet. Etter to år fikk jeg en ekstrajobb ved Breiseth og har gjennom årene jobbet som blant annet resepsjonist, nattevakt, frokostansvarlig og servitør før jeg ble tilbudt jobben som direktør. Jeg tror det er en stor fordel for en hotelleder å ha jobbet seg gjennom «hele hotelldøgnet» og i alle jobbene i organisasjonen, sier hun.

– I mange år har jeg tenkt at dersom jeg skulle jobbe ved et annet hotell i Lillehammer, så var Mølla Hotel det eneste rette. Og nå er jeg endelig i gang og gleder meg veldig til fortsettelsen i en ny og spennende organisasjon, med nye kolleger og nye gjester, sier Hanna Stenberg, som like gjerne omtaler seg som møllemester som hotelldirektør.

Hotellavhengig
Reisen i hotellbransjen gjennom 23 år har først og fremst vært både en lang opptur i en stadig voksende næring, men også en uforutsett og krevende tid gjennom pandemien som traff reiselivet med full tyngde.

– Det har vært mange tøffe tak de siste månedene, men det har også vært en svært lærerik periode. Pandemien virket på mange måte samlende for hele gruppen av medarbeidere, og sammen lykkes vi med å hindre nedstengning. Jeg tar med meg gode opplevelser fra å se hvordan godt samhold styrker en arbeidsplass også når tøffe tider inntreffer.

– Mer enn to tiår i hotellbransjen, hva er det som tiltrekker deg?

– Jeg regner meg som reiseliv- og hotellavhengig. Det er noe med stemningen, miljøet og møter med mennesker. Jeg gleder meg til hver dag på jobben, og nå ser jeg virkelig frem til å være en del av et dyktig og inspirerende lag i Classic Norway Hotels.

– Vi er svært glade for å få med Hanna Stenberg på laget. Hennes lokalkunnskap og hotellkunnskap, som er koblet til gleden over alltid å gjøre det beste både for de ansatte og gjestene, er noe vi setter stor pris på. Og på den måten passer både Hanna Stenberg og Mølla Hotel perfekt inn i den stadig voksende Classic Norway Hotels-familien, sier administrerende direktør Stephen Meinich-Bache.

Hanna Stenberg, direktør ved Mølla Hotel, sammen med administrerende direktør Stephen Meinich-Bache i Classic Norway Hotels.

Historie i veggene
– Hotellgjester ønsker i dag mer enn bare en overnatting. De ønsker hotellopplevelser hvor det ligger en spennende historie i veggene og der historien lever videre sammen med respekt for livet som har blitt levd her i generasjoner, sier Hanna Stenberg.

I 1991 var Lillehammer Aktiemølle den eneste gjenværende møllebygningen i regionen. Etter over 130 års mølledrift ble den innhentet av den moderne tids krav til effektivitet, og sommeren 1991 malte mølla i Lillehammer sentrum for aller siste gang.

I forbindelse med vinter-OL i 1994 så et nytt hotell i den 36 meter høye bygningen dagens lyst. Bygget rommet 58 forskjellige kornkammer som er omgjort til like mange moderne og funksjonelle rom, og nå skal Classic Norway Hotels bygge videre på historien ved å kombinere den med unike opplevelser i en spennende reiselivsregion.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »