Wenaas-kupp på Gran Canaria

Wenaasgruppen skal tjene nær 200 millioner kroner på salg av leiligheter til nordmenn i det tidligere femstjerners hotellet Dunas La Canaria.

0

Noen hundre meter fra det norske time-share-anlegget Anfi del Mar i fiskerlandsbyen Arguineguin ligger hotellet Dunas La Canaria. I det stille har hotellinvestor Lars Wenaas signert en intensjonsavtale om å kjøpe bygningen fra 1989. Her skal Wenaasgruppen og medinvestorer forvandle 249 hotellrom til 144 leiligheter i løpet av to år, skriver Finansavisen.

 

Avisen har fått tilgang til en investorpresentasjon hvor det blir kalkulert med en prosjektkostnad på 50 millioner euro i tillegg til offentlige gebyrer og kostnader knyttet til finansiering, salg og markedsføring. Med kvadratmeterpriser på mellom 4800 og 9000 euro budsjetteres det med samlede salgsinntekter på 95 millioner euro.

 

Differansen på nær 30 millioner euro, tilsvarende 240 millioner kroner, håper de norske investorene å sitte igjen med som gevinst. Wenaasgruppen, som eier 75 prosent av holdingselskapet hotellprosjektet ligger i, vil da sitte igjen med drøyt 180 millioner.

 

Wenaasgruppen er et av de største hotelleiendomsselskapene i Norden med nær 6000 rom fordelt på 20 hoteller i Norge, Danmark og Russland. Gruppen har årlige leieinntekter fra hotellene på drøyt 600 millioner kroner.

 

Oppdatert av Stein Arild Iglebæk 09.03.2010 klokken 13.05

Share.

About Author

Comments are closed.