Stordalens økobløff

Petter Stordalen og Choice lover fullverdig økologisk frokost på alle kjedens 170 hoteller, men da NRK sjekket fant Forbrukerinspektørene (FBI) at enkelte hoteller bare hadde tre økologiske produkter på frokostbuffeten.

0

På Choice-kjedens nettsider står det at ”våre gjester skal kunne spise en fullverdig frokost bestående av kun økologiske varer”. (Les mer om satsingen her.) Kjeden definerer dette selv til at du som gjest skal finne økologiske alternativer innen brød, pålegg, egg, frokostblandinger, drikke og kaffe.

 

Da NRK uanmeldt besøkte ti Choice-hoteller fra Harstad i nord til Kristiansand i sør, var imidlertid resultatet nedslående. Ingen av hotellene serverte en fullverdig økologisk frokost, slik Choice garanterer sine gjester – og utvalget økologiske varer var til dels svært magert. Ett av hotellene hadde kun ett økologisk produkt på frokostbordet.

 

– Først av alt, det vi ser her er ikke godt nok. Jeg er den første til å beklage. Slik skal det ikke være, sier Stordalen til FBI.

Han legger imidlertid til at hotellkjeden er den aller største innkjøperen av økologisk matvarer i hele Norge. Choice står for kjøp av 25 prosent av alt som selges til hoteller og restauranter, påpeker Choice-eieren.

 

Les om FBI-undersøkelsen her.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 04.03.2010 klokken 10.15

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine david@reis.no

Comments are closed.