Nye investeringer i dyreparken

Kristiansand Dyrepark mer enn doblet overskuddet før skatt i fjor, til 19,2 millioner kroner. Nå bygger selskapet badeland til 115 millioner og vurderer sjørøverlandsby med 750 senger.

0

– Vi skal ikke lenger bare være en attraksjon, sa konsernsjef Reidar Fuglestad til Dagens Næringsliv på lørdag.

 

Med unntak av 2008 har dyreparken ved Kristiansand økt besøkstallene hvert år siden årtusenskiftet til rekordhøye 695 000 i fjor. Omsetningen har i den samme perioden økt fra under 100 til 227 millioner.

 

– Jeg er sikker på at vi har et kjempepotensial for ytterligere publikumsvekst, og ikke minst å få gjestene som kommer hit til å bli her i flere dager, sier Fuglestad.

 

Dyreparken ønsker å ta en større del av den reiselivsomsetningen som dyreparken genererer i regionen. 65 prosent av gjestene sier at dyreparken er hovedgrunnen til at de kommer til Kristiansand, men de aller fleste av dem bor på hotell, i hytter eller hos venner og kjente.

 

I tillegg til å bygge badeland vurderer parken å bygge en sjørøverlandsby. Den endelige beslutningen skal tas til høsten. Sjørøverlandsbyen vil i så fall kunne stå ferdig i 2012 med 750 senger fordelt på 160 leiligheter – inkludert Kaptein Sabeltanns suite der hele familien får plass i en gedigen dobbeltseng.

 

Flyarving og reiselivsinvestor Per G. Braathen eier samtlige aksjer i Kristiansand Dyrepark.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 22.03.2010 klokken 09.20

Share.

About Author

Comments are closed.