Målet er at den nye restauranten i løpet av kort tid skal bli landets eneste gourmetrestaurant med to stjerner i den ettertraktede Michelin-guiden. Stjernerestauranten skal åpnes etter sommerferien i 2011.
 Restaurantetableringen er en viktig del av våre planer for en omfattende modernisering og opprustning av Aker Brygge. Vi eier store deler av bygningsmassen i dette området, sier Olav Line, konsernsjef i Norwegian Property, som nylig solgte hotelleiendomsselskapet Norgani.
Flere restauranttilbud
Det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge vil ha til sammen 400 sitteplasser inne fordelt på tre avdelinger. I tillegg kommer 250 sitterplasser utendørs. Restauranten vil være på 1000 kvadratmeter over to etasjer. Den skal ligge helt “ute i sjøen”, på den såkalte Tingvalla-utstikkeren ved Herbern Marina, midt på Aker Brygges attraktive sjøside. Eksisterende bygninger på denne utstikkeren rives i disse dager for å gjøre plass til den nye restauranten.
Npro skal eie det nye restaurantkomplekset på Aker Brygge, mens Ness og Pal skal leie restaurantlokalene og være ansvarlige for driften av disse. Den nye restauranten vil bestå av en sjømat-bar i brasserie-stil med 280 plasser og et asiatisk kjøkken med sushi-bar med 80 plasser, samt en gourmetavdeling som vil ligge på en mezzanine i andre etasje med 40 plasser.
 Gourmetrestauranten blir selve flaggskipet i det nye restaurantkomplekset. Den skal være Norges beste og mest eksklusive restaurant, og målgruppen er kjøpesterke nordmenn og utlendinger, opplyser Terje Ness og Rune Pal.
Bred restaurantportefølje
Terje Ness og Rune Pal driver fra før restaurantene Brasserie Blanche i Homansbyen, Alfred på Nobel Fredssenter, Oro Bar (Bib Gourmand i Guide Michelin) og Oro Restaurant (tre bestikk i Guide Michelin) samt Haga Restaurant i Bærum (en stjerne i Michelin-guiden). I tillegg er de medeiere i Cru vin og kjøkken (ett bestikk i Guide Michelin).
Som følge av etableringen av den nye stjernerestauranten på Aker Brygge, vil imidlertid Haga gradvis få en noe enklere stil. Haga vil dermed ikke være en Michelin-restaurant fremover, men heller en meget god restaurant for nærmiljøet/golfere og fortsatt et av de mest attraktive selskapslokaler i hele Stor-Oslo-området.
Skrevet av Stein Arild Iglebæk 27.10.2010 klokken 09.55