Mer usikkerhet om SAS-emisjonen

Næringsminister Trond Giske er usikker på om han vil låne ut penger til SAS. Det kan teoretisk sette hele emisjonen i fare, og i alle fall føre til at statens andel vannes ut.

0

Fredag sendte SAS ut en børsmelding om at flyselskapet vil vurdere utstedelse av et konvertibelt lån hvis ikke flyselskapet får reforhandlet obligasjonslån på to milliarder svenske kroner til akseptable priser. Og det har det kriserammede flyselskapet problemer med nå.

 

I dag minner Finansavisen om at den norske staten har som vilkår for å delta i emisjonen på fem milliarder svenske kroner i april at obligasjonslånene blir reforhandlet. Konvertible lån vil ikke staten garantere.

 

– Det eneste vi kan gi som svar på dette nå, er at dette er til nærmere vurdering, sier informasjonssjef Kjell Brataas i nærings- og handelsdepartementet til Finansavisen.

 

SAS risikerer dermed at den norske staten ikke vil delta i emisjonen, men den spekulasjonen er ganske urealistisk. Da er faren større for at SAS må finne seg i å ta opp et nytt, dyrt obligasjonslån med en betydelig risikopremie.

 

Hvis SAS i stedet ender med et konvertibelt lån, selskapet har ennå ikke bestemt seg, og staten ikke deltar, vil eierandelen vannes ut hvis långiverne konverterer gjelden til aksjer.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 09.03.2010 klokken 09.45

Share.

About Author

Comments are closed.