Kan sette SAS-emisjon på bakken

De bakkeansatte i SAS krever en betydelig lønnskompensasjon hvis de må forlate selskapet. Det kan true den varslede emisjonen.

0

Finansavisen skrev på lørdag at de bakkeansatte, som er organisert i Luftfartens funksjonærforening (LFF), har sendt et brev til konsernsjef Mats Jansson i SAS med kopi til nærings- og handelsminister Trond Giske. Der truer de med å gå fra lønnsprotokoller hvis de ikke får en garanti for arbeidsplassene.

 

I dag melder Finansavisen om neste skritt. Hvis ikke de fagorganiserte i LFF får et positivt svar, og outsourcing blir skrinlagt, vil de ansatte kreve 25 prosent lønnskompensasjon omgående.

 

– Hvis forutsetningene for de innstrammingene vi har vært med på de siste årene faller bort, nemlig at vi skulle være med på å redde SAS, må selskapet forvente at våre medlemmer vil ha en kompensasjon for dette, sier LFF-leder Asbjørn Wikestad til avisen.

 

Da Trond Giske sa ja til å delta i den planlagte SAS-emisjonen på fem milliarder svenske kroner, var det med tre forbehold. Ett av dem er at SAS gjennomfører nye, kraftige kostnadskutt, blant annet gjennom lønnskutt hos de ansatte.

 

Striden med de bakkeansatte handler om outsourcing av linjestasjoner i SAS Ground Services (SGS), utenom Gardermoen, og omfatter om lag 1000 arbeidsplasser i SAS Norge.

 

I tillegg har verkstedklubben i SAS tidligere varslet gå sakte-aksjoner, med 20 prosent redusert arbeidstid, hvis outsourcing blir aktuelt. Den trusselen eksisterer fortsatt. Finansavisen erfarer at slike aksjoner kan bli iverksatt på bare to dagers varsel.

 

Oppdatert av Stein Arild Iglebæk 22.02.2010 klokken 10.30

Share.

About Author

Comments are closed.