Holm saksøker Norwegian

Forretningsmannen, countryartisten og tidligere leder for MC-klubben Outlaws, Thore Henki Holm Hansen, reiser sak mot flyselskapet Norwegian på grunn av navnestrid.

0

Bjørn Kjos og Norwegian krevde i forrige uke at det nordnorske flyselskapet Norwegian Express endrer navnet sitt, på grunn av navnelikhet og forvekslingsfare. (Les artikkelen her.)

 

Nå saksøker Thore Henki Holm Hansen Norwegian for et lignende forhold. Han mener at Norwegian og Bjørn Kjos har kapret domenenavnet norwegianairlines.no fra ham, melder Dagens Næringsliv.

Thore Henki Holm Hansen stiftet aksjeselskapet Norwegian Airlines i 1992 og ble billetteringsagent for flyselskapene Martinair og Cubana. Da Holm Hansen i 2004 vendte tilbake til Norge etter syv års soning i fengsel, forhandlet han med Bjørn Kjos og Norwegian om overdragelse av selskapsnavnet.

– Forhandlingene ble avsluttet og jeg fikk høre at de ikke var interesserte i navnet, forteller Hansen til Dagens Næringsliv.

Kjos hadde da allerede bestemt seg for å videreføre navnet Norwegian Air Shuttle på lavprisflyselskapet som i dag er mest kjent som nettopp Norwegian. Samme år registrerte likevel Norwegian domenenavnet norwegianairlines.no. I dag ledes internettbrukere rett inn på Norwegians nettsider fra denne adressen. Holm Hansen opplyser at han ikke var klar over dette inntil han nylig forsøkte å registrere domenet selv i Norge.

– Vi har sendt prosessvarsel, og håper å få sendt et søksmål før påske, forteller Hansens advokat, Amir Mirmotahari.

Norwegian forholder seg avventende til beskyldningene fra Holm Hansen. Kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian hevder ellers at det ikke ble ført reelle forhandlinger om overtagelse mellom Norwegian og Thore Henki Holm Hansen i 2004.

– Det eneste jeg vet, er at det ble fremmet noen horrible pengekrav, sier Skånvik.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 16.03.2010 klokken 09.30

Share.

About Author

Comments are closed.