First revurderer Gardermoen

Hotellkjeden First skrinlegger planene om å bygge et giganthotell med 600 rom på Jessheim ved Gardermoen. I stedet vil kjeden satse på etablering i Tyskland, og muligens på budsjetthoteller.

0

First består av 47 hoteller i Skandinavia, de fleste i Sverige. Kjeden eies av Asmund Haare med 74 prosent og barna Cathrine og Simen med 13 prosent hver seg. Det er sistnevnte som overfor Dagens Næringsliv innrømmer at Jessheim-hotellet kanskje aldri blir noe mer enn et luftslott.

 

– Der har vi støtt på en del utfordringer. Vi har ikke fått bygge slik vi ønsker. Dessuten har vi sittet på den tomten i tre år nå, og situasjonen på Gardermoen har endret seg betydelig i den perioden. Om ikke prosjektet er lagt på is, så er det i alle fall utsatt i tid. Vi bruker heller ressursene på Arlanda der vi er i full gang med detaljplanleggingen, sier Simen Haare til avisen.

 

Han bekrefter også at kjeden ser på flere nybyggingsprosjekter i Tyskland, men at First da ikke skal eie hotellene, men leie dem. Dessuten mener han at det er et stort potensial for budsjetthoteller både i Skandinavia og Europa for øvrig.

 

– Det er en flora av denne typen konsepter internasjonalt nå, men det finnes nesten ikke i Skandinavia, slår han fast.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 12.03.2010 klokken 11.35

Share.

About Author

Comments are closed.