CWT tviler på gjenopphenting

Reisebyråkjeden Carlson Wagonlit Travel, som i Norge er representert gjennom Berg-Hansen, tror ikke veksten i forretningsreiser er sterk nok til at man kommer tilbake til nivået før finanskrisen og den påfølgende lavkonjunkturen.

0

Carlson Wagonlit Travel (CWT) forventer bare en svak økning i antallet transaksjoner i år, etter en markert nedgang i fjor. I 2009 sank antallet bestillingstransaksjoner med 9,3 prosent, og salgsvolumet stupte med 22,8 prosent for CWT, melder Travelnews.se.

 

– Mitt inntrykk er at markedet sank med 15 til 30 prosent i salg, så vi tror vi presterte litt bedre enn markedet, sier konsernsjef Doug Anderson i CWT.

 

Anderson sier det tidligere har vært en langtidstrend at forretningsreisene har økt med to prosent for hver prosents økning i BNP, men i framtiden forventer han seg et lavere forholdstall.

 

– Sammenhengen blir annerledes framover, kanskje 1,5 til 1,75 prosent per BNP-prosent. Det er et resultat av mer effektive og billigere alternativer til reiser, sier Anderson.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 02.03.2010 klokken 09.40

Share.

About Author

Comments are closed.