Hit reiser vi i sommer

Bangkok ligger øverst på listen over de mest bestilte reisemålene i 2019. Ellers domineres sommerens feriereiser som vanlig av reisemål rundt Middelhavet.

0

Tyrkia er definitivt tilbake. Antalya klatrer inn på tredjeplass, viser en fersk statistikk fra reisebyrået Ticket.

Januar og februar er populære måneder for å bestille reiser, og mange av sommerens feriereiser bestilles da. Utvalget av reiser og hotellrom er fortsatt stort på denne tiden, og mange fly- og charterselskap tilbyr dessuten fordelaktige bestill tidlig-rabatter.

– Med unntak av fjorårets rekordvarme sommer, da restplassene for første gang på mange år gikk ned i pris, har det vanligvis lønt seg å bestille sommerreisen tidlig, sier Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

Ifølge henne stiger som regel prisene jo nærmere sommeren man kommer.

– For den som ikke vil risikere å bli sittende i et vått sommer-Norge er det smart å solsikre sommerferien allerede nå, sier hun.

Thailand fortsetter å utvikle seg til en året rundt-destinasjon. Bangkok med nærliggende paradisstrender samt nordlige Thailand er mest populært, da de sørlige delene av landet har mer regn i løpet av sommermånedene.

Flyselskapenes lave billettpriser i kombinasjon med at sommeren er lavsesong i Thailand gjør at mange velger landet som et alternativ til ferie i Europa. Bosteder og mat er dessuten mye billigere enn i mange land i Europa som med en sterk euro har gått kraftig opp i pris de siste årene.

Også andre land i Asia øker denne sommeren som for eksempel Tyrkia, Vietnam og Filipinene.

Selv om Bangkok nå ligger øverst på listen er det reisemål rundt Middelhavet som dominerer. Hellas er det mest bestilte ferielandet etterfulgt av Spania. Tyrkia et igjen tilbake på feriekartet, og det er Antalya som er det mest bestilte reisemålet. Bestillingene hit øker med 20 prosent mot sommeren 2018.

Hit reiser vi i sommer

Bangkok (3)

Kreta (1)

Antalya (7)

Mallorca (4)

Split (2)

Rhodos (6)

Alicante (5)

Barcelona (10)

Ho Chi Minh City (28)

Manila (27)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, reiser booket tom 17. februar, med avreise 1. juni – 31. August 2019

 

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News bjorn@travelnews.no

Comments are closed.