Hit reiser vi i 2018

Året starter godt for norske reiseoperatører. Hos Ticket har bestillingene har økt med 13 prosent sammenliknet med samme tid i fjor, og som i fjor blir Spania det mest populære ferielandet i 2018.

0

Hellas, Italia og Frankrike øker sterkt sammenlignet med i fjor, og Tyrkia, som i flere år har rast nedover listene, ser ut til å få fornyet tillit. For sommeren er det Mallorca som topper listen, etterfulgt av Kreta og Split, viser en trendspaning foran reiseåret 2018 fra Ticket Feriereiser.

2018 ser ut til å bli et år med stor interesse for utenlandsreiser. Bestillingene øker både for sol- og badereiser og kortere reiser til storbyer. I følge Tickets bookingstatistikk har bestillingene økt med 13 prosent i forhold til samme tid i fjor.

Det er de trygge klassikerne som gjelder også i 2018, noe som har sammenheng med økende uro i verden, mener Ellen Wolff Andresen, markeds- og administrasjonssjef i Ticket.

– Uroen i verden får oss heller ikke til å slutte å reise i 2018, men vi velger i større utstrekning reisemål som vi anser som trygge. Det er en fordel for land som Spania, Hellas og Kroatia, sier Wolff Andresen.

Spania topper fortsatt blant ferielandene i 2018, mens Italia og Hellas ser ut til å øke kraftigst blant landene rundt Middelhavet, takket være en økning av bestillingene på henholdsvis 85 og 18 prosent.

Bestillingene til Tyrkia øker etter flere år med nedgang. Fortrinnsvis skyldes dette etniske reiser til for eksempel Istanbul og Ankara, men også reiser til typiske turiststeder tar seg opp. Både Ving og TUI har økt kapasiteten til landet denne sommeren.

– Tyrkia er et prisgunstig alternativ, og Antalya klatrer på topplisten for reisemål i sommerferien. Så lenge det holder seg rolig i Tyrkia så forventer vi at flere vil velge landet som reisemål i sommer, sier Ellen Wolff Andresen.

Noen reisetrender for 2018

* Ønsket om langreiser holder seg også i 2018, og Japan, Vietnam og India øker mye.

* Thailand er det nest mest bestilte ferielandet og fortsetter å være en stor favoritt både sommer og vinter selv om bestillingene har gått noe ned mot i fjor.

* USA opprettholder tredjeplassen til tross for en nedgang i bestillingene. Stor konkurranse mellom flyselskapene og pressede billettpriser klarer ikke å veie opp for den antatte «Trump-effekten», der Tickets SIFO-undersøkelse viste at 14 prosent ikke ønsker å reise til USA så lenge Trump er president.

* Tyrkia klatrer inn igjen på topplisten, fra 19. plass i fjor. Mye skyldes etniske reiser, dvs tyrkere som reiser på besøk til hjemlandet.

* Amsterdam er det mest bestilte reisemålet blant storbyene, men Barcelona og London følger på de neste plassene. Bestillingene til storbyer vokser med 21 prosent.

* Sommerreisene har økt med 17 prosent mot samme periode i fjor. Stadig flere er tidlig ute med å sikre seg sol og varme til sommeren.

* I sommer er det Mallorca som igjen troner på topp, etterfulgt av Kreta og Split. Alle har til dels store økninger mot i fjor.

 

Toppliste over land vi reiser til i 2018. Tall i () viser fjorårets plassering

1          Spania (1)

2          Thailand (2)

3          USA (3)

4          Italia (6)

5          Hellas (5)

6          Storbritannia (4)

7          Frankrike (10)

8          Nederland (9)

9          Tyskland (7)

10        Tyrkia (19)

 

Toppliste for sommerreiser (avreise 1.5. – 30.9.18)

1          Mallorca (1)

2          Kreta (3)

3          Split (4)

4          Alicante (6)

5          Barcelona (5)

6          Malaga (8)

7          Rhodos (7)

8          Antalya (28)

9          Roma (11)

10        Bangkok (2)

Kilde: Tickets bookingstatistikk, bestillinger gjort i til og med 27.12.2017, med avreiser i 2018.  

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.