Havila Kystruten hentet 500 millioner

Havila Kystruten har fått fulltegnet en nyemisjon som tilfører selskapet NOK 500 millioner i ny egenkapital.

0

Emisjonen er tilrettelagt av Fearnley Securities og SpareBank1 Markets, og er tegnet av en bred gruppe av norske og internasjonale investorer, hvorav en gruppe nøkkelinvestorer hadde tegnet seg for NOK 232 millioner. Det var solid interesse for emisjonen.

Pengene skal sikre selskapet tilstrekkelig likviditet til forberedelser, leveranse og å sette i drift de fire kystruteskipene etter hvert som de leveres fra Tersan-verftet i Tyrkia. Første skip ventes levert fra verftet i løpet av de nærmeste ukene, og vil bli satt i drift på kystrutekontrakten med Samferdselsdepartementet. De resterende skipene suksessivt frem til annet kvartal 2022.

Sævik-familien vil fortsatt eie mer enn halvparten av Havila Kystruten gjennom Havila Holding.Havila Kystruten søker notering på markedsplassen Euronext Growth ved Oslo Børs, med forventet oppstart av handel i månedsskiftet juli / august.

Konstituert direktør Arne Johan Dale sier at kapitalinnhentingen er starten på en ny epoke i Havila Kystruten.

– Med forventninger om stadig oppmykning av reiserestriksjoner, samt levering av de første skipene, vil selskapet endelig kunne tilby passasjerer verdens vakreste sjøreise.

Share.

About Author

Comments are closed.