Haare går av som styreleder

Asmund Haare går av som styreleder i konsernet Flying Elephant og forlater med det sin siste formelle rolle i konsernet han har bygget gjennom 30 år.

0

Helt siden etableringen av hotellkjeden First Hotels og eiendomsselskapet Host tidlig på 90-tallet, har Flying Elephant vært blant de ledende hotellkonsernene i Skandinavia. Nå fratrer grunnlegger og eier Asmund Haare sin siste formelle rolle i konsernet. Under hans ledelse har selskapene utviklet noen av Skandinavias mest unike hoteller, deriblant St Petri, Grims Grenka, Amaranten og Reisen.

– Jeg vil alltid ha interesse og engasjement for eget selskap og hotellbransjen, men i tiden fremover ønsker jeg full frihet til å prioritere familie og egen helse, sier Asmund Haare.

Haare gikk av som øverste operative leder i Flying Elephant-konsernet for nesten to år siden da Anders Moe overtok som konsernsjef. Siden har han vært styreleder for konsernet. Det nye styret består av hans eldste barn, Simen Haare og Cathrine Haare Aldorino, CFO fra Aspelin Ramm, Christopher Utne og den anerkjente eiendomsadvokaten Stig Bech fra Wiersholm. Sistnevnte er ny styreleder.

Reposisjonering
Konsernledelsen har den senere tiden startet arbeidet med å reposisjonere Flying Elephant til å bli et family-office spisset mot hotell- og eiendomsinvesteringer. Et styre bestående av nærmeste familie kombinert med sterke profiler innenfor disse virksomhetsområde, har vært en del av den planen.

– Dette er et godt sammensatt og kompetent styre som har min fulle tillit. Sammen med dagens ledelse og øvrige organisasjon har de kvalitetene som skal til for å løfte selskapet til en enda sterkere posisjon i fremtiden, sier Haare.

Turbulent periode
Det nye styret kommer inn i en bransje og et konsern som har opplevd stor turbulens i forbindelse med pandemien. Flying Elephant har vært gjennom et tøft år som har krevd stor evne til omstilling.

– Det er selvsagt ekstremt krevende tider og krisen har kostet oss mye på alle måter, men vi ser fremover og er positive. Vi har bygget opp likviditet gjennom flere realiseringer, har stabil finansiering, en verdifull eiendomsportefølje og et sterkt team med et høykompetent nytt styre bak seg. Vi er allerede i gang med flere spennende samarbeid og prosjekter som lover godt for fremtiden, sier konsernsjef Anders Moe.

Selv om han er positiv på både konsernets og bransjens vegne, tar det tid før hotellgjestene for alvor vender tilbake.

– Akkurat nå trenger bransjen all støtte den kan få, men krisen er midlertidig og det er bare spørsmål om tid før hotellmarkedet kommer sterkt tilbake. Folk forblir ikke hjemme, men så snart smitten er under kontroll vil folk ønske å reise igjen, sier Moe.

Det nye styret er som nevnt nettopp etablert, men har allerede rukket å sette seg inn i de viktigste posisjoner selskapet har, utfordringer og muligheter.

– Når vi er kjent med hva konsernet og bransjen har vært gjennom det siste året, så vet vi at vi fortsatt har flere utfordringer der vi skal finne gode og transparente løsninger i samarbeide med våre samarbeidspartnere. Jeg er imponert over den jobben man har gjort med reposisjonering, omstrukturering og sikring av finansiering og verdier gjennom pandemien. Det samme gjelder den innsatsen som er lagt inn for å sikre posisjoner etter Maribel-konkursen, og ikke minst for å gi boet all hjelp til å gjennomføre sine prosesser. Og tross utfordringene fremstår Flying Elephant i dag som et solid konsern med potensial, sier ny styreleder Stig L. Bech.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »