God start for SkiStar

Bookingen til den svenske vintersport-operatøren SkiStar – som blant annet har anlegg i Trysil og Hemsedal – er to prosent høyere i år enn på samme tid i fjor.

0

Fra helgen i uke 49 hadde samtlige skianlegg sesongåpnet med gode snøforhold, og ifølge en rapport fra selskapet er forutsetningen for snøproduksjon god. Det har i tillegg kommet natursnø, som lover godt for fortsettelsen, skriver selskapet i en pressemelding.

Booking-situasjonen i antall objektsnetter er to prosent høyere enn ved tilsvarende tidspunkt i fjor. Over 80 prosent av sesongens losjisalg er allerede bestilt. Størst økning er det i uke 11 til 18.

Den nye gondolheisen og en seks-seters ekspressheis i St. Johann tatt i bruk, sammen med et nytt snøkanon-system i det samme området. En investering på nærmere 170 millioner kroner, som ifølge selskapet innebærer et forbedret skiprodukt for både nybegynnere og avanserte skikjørere.

– Vi ser fortsatt en god etterspørsel etter tomter, leiligheter og ukeandeler på våre destinasjoner. Anleggsarbeidet ved Scandinavian Mountains Airport, som ligger mellom Sälen og Trysil, pågår som planlagt. De første flyene er beregnet å lande innen vintersesongen 2019/20, sier Mats Årjes, konserndirektør i SkiStar.

Om SkiStar AB

SkiStar AB er et svensk børsnotert aksjeselskap som eier og driver vintersportsanlegg i Norge og Sverige. Selskapet har anlegg i Sälen, Åre og Vemdalen i Sverige samt Hemsedal og Trysil i Norge. Selskapet eier også skianlegget i St. Johann i Østerrike.

SkiStar ble startet i 1975 av Mats og Erik Paulsen, grunnleggere av entreprenørfirmaet PEAB, som da kjøpte et skianlegg i Sälen. Etter at selskapet i 2005 kjøpte Trysilfjellet, fikk det en markedsandel av heiskortsalget i Sverige på 50 prosent og i Norge på 28 prosent.

Selskapet med administrerende direktør Mats E. Årjes i spissen omsatte i fjor for 1,73 milliarder kroner.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.