Fritt til Phuket for vaksinerte

Thailand planlegger å la vaksinerte utlendinger besøke feriestedet Phuket uten karantene ved ankomst i et skritt mot å gjenopplive landets viktige turistnæring.

0

Fra og med april forkorter landet også karantene for ankomst fra utlandet fra 14 til 10 dager.

Thailands turistindustri tørket ut da ruteflyvninger til landet ble sperret i april i fjor for å dempe spredningen av coronavirus. Det har vært en begrenset gjenopptakelse av flyreiser siden den gang.

Planen for Phuket er satt til å begynne 1. juli, og hvis den blir bedømt som vellykket kan den omfatte andre populære destinasjoner som Samui Island, Krabi, Pattaya og Chiang Mai i oktober, sa Yuthasak Supasor, leder for Tourism Authority of Thailand.

Regjeringens senter for økonomisk situasjonsadministrasjon, ledet av statsminister Prayuth Chan-ocha, godkjente Phuket-planen fredag. Det trenger fortsatt endelig godkjenning fra Phukets guvernør og Center for Covid-19 Situation Administration. I fjor avlyste Thailand gjentatte ganger ulike gjenåpningsplaner ettersom pandemien utvidet seg i utlandet.

En del av planen om å innføre det som kalles en «turistsandkasse» innebærer vaksinering av minst 450 000, eller 70 prosent av Phukets innbyggere før juliåpningen. Vaksinasjonen forventes å begynne i april.

Hvis alt går knirkefritt, er håpet at rundt 100.000 turister kan ønskes velkommen i tredje kvartal av året.

Før pandemien var Phuket landets nest mest populære destinasjon etter Bangkok. I 2019 ønsket de rundt 10 millioner utenlandske turister velkommen, og genererte 470 milliarder baht (15 milliarder dollar) i inntekter.

I følge Phuket Hotel Association mistet mer enn 50.000 ansatte i hotellbransjen jobben i fjor.

Thailands økonomi ble hardt rammet av Covid-19-pandemien, men Prayuth sa fredag ​​at takket være regjeringens økonomiske stimulansepakke og vaksinasjonsplaner, er han optimistisk med hensyn til at landet kan oppnå 4 prosent BNP-vekst i år, sammenlignet med 6,1 prosent i 2020.

Share.

About Author

Comments are closed.