Forenom kjøper StayAt

Den nordiske aktøren for innkvarteringsløsninger Forenom gjennomfører sitt femte oppkjøp på et år med anskaffelsen av StayAt HotelApart AB i Sverige.

0

Fusjoneringen skal støtte Forenoms strategi mot å bli Nord-Europas sterkeste aktør på utleie av bedriftsleiligheter. Foreløpig er det finske selskapet engasjert i Norge med to leilighets-komplekser – på Grønland og i Kongens gate i Oslo.

Oppkjøpet av StayAt inkluderer fire aparthotell og bygårder med møblerte leiligheter i Stockholm, Malmø og Lund. Kontrakten omhandler 700 boligenheter medregnet StayAts kommende Aparthotell i Malmø.

Transaksjonen skal ifølge en pressemelding «bidra til å styrke Forenoms posisjon som den ledende nordiske aktøren for innkvarteringsløsninger, og vil bidra til økt vekst i Sverige».

– StayAt er Sveriges ledende kjede for Aparthotell med høy tilfredshet, gode relasjoner og positive tilbakemeldinger fra kundebasen. Vi er ekstremt stolt av vårt oppkjøp, og ser frem til å kunne tilby den mest fleksible løsningen for internasjonale organisasjoner i Norden, sier Forenoms CEO Johannes Kangas.

Forenom og StayAt er begge spesialisert på skreddersydde bedriftsløsninger for overnatting. Med en etter hvert solid portefølje bestående av møblerte leiligheter og aparthotell betjener de et bredt spekter av tilbud på b2b-markedet.

Prosjektbaserte løsninger er i vekst og etterspørselen for overnatting øker i takt, ifølge selskapet.

– På samme tid ser vi en boligmangel i Sverige og dette medfører en større kundegruppe som velger å benytte seg av tjenestene, spesielt i Stockholm og området rundt Skåne. Begge firmaene tilbyr her muligheter for utvidelse av leiekontrakt for de som eventuelt ønsker et lengre opphold,sier Forenoms daglige leder i Sverige, Mats-Erik Lidström, som understreker:

– Vi har en sterk følelse av endring i markedet. I samarbeid med StayAt er vi sikre på å anskaffe en ny generasjon av forretningsreisende som forstår fordelene med en hjemmekoselig atmosfære i kombinasjon med et hyggelig nabolag og fornuftige priser.

2017 ble et ekspansivt år for Forenom. I november åpnet de dørene til sitt aparthotell i Flemingsberg, Stockholm. Bygget består av 205 moderne leiligheter. Tidligere samme år ble Forenom markedsledende i Norge med oppkjøpet av Oslo Apartments, og i Finland økte de porteføljen med flere boligenheter. I tillegg til oppkjøpene søker Forenom vekst gjennom sine nyåpnede kontor i Malmø og Stockholm.

Oppkjøpet av StayAt tråde i kraft 01.03.2018. Bygningene til StayAt vil da bli markedsført som en del av Forenom. Sammenslåingen medfører at porteføljen i Sverige blir bestående av syv parthotell med over 900 boligenheter og 350 møblerte leiligheter. Totalt vokser Forenoms kjede til 17 aparthotell i Skandinavia.

 

 

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.