Flyleasingselskap er positiv til Norwegians redningsplan

Aercap, som er den største utleieren av fly til Norwegian, vil ikke protestere på redningsplanen til det norske flyselskapet.

0

– Vi protesterer ikke på løsningen som sådan. Men vi har noen innvendinger som vi vil klargjøre, sa leasingselskapet Aercaps advokat Rossa Fanning ved innledningen av et møte i irsk høyesterett tirsdag, skriver Dagens Næringsliv.

Aercap er en av Norwegians kreditorer og er den største utleieren av fly til selskapet.

Det pågår for tiden en prosess i det irske rettssystemet for å få kriserammede Norwegian gjennom en konkursbeskyttelse for å få til avtaler med kreditorer og kutte i gjelden. Grunnen til at prosessen foregår i Irland, er at Norwegians fly er finansiert gjennom flere irske datterselskaper, som enten eier eller leier flyene.

Flere av kreditorene, som omfatter leasingselskaper, banker og andre selskaper, protesterte i forrige uke på tidsplanen for å komme til enighet og ba om mer tid.

Under tirsdagens rettsmøte protesterte samtidig det kinesiske leasingselskapet ICBC på den forelagte redningsplanen.

Motorprodusenten Rolls-Royce var på sin side positiv.

– Det har vært forhandlinger, og stor fremdrift oppnådd i samtalene. Det er en mulighet for at en løsning blir nådd i dag eller i morgen, sa advokaten til Rolls-Royce i møtet.

(©NTB)

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »