Swedbank redder Kragerø-spa

Svenske Swedbank overtar all virksomhet ved det konkursrammede Estatia-hotellet i Kragerø.

0

Banken overtar også forpliktelsene overfor de mange leilighetseierne som har stått i fare for å tape betydelige inntekter som følge av konkursen, skrev Dagens Næringsliv på lørdag.

 

Det var i november i fjor at Estatia ga opp prestisjeprosjektet Quality Spa & Resort Kragerø med 235 rom, leiligheter og hytter. Hotellet har siden konkursen vært drevet av Choice-kjeden.

 

Nå har Swedbank, som hadde 270 millioner i pantsikret lån i anlegget, overtatt alle eiendeler, virksomheter og avtaler fra konkursboet. Banken har også overtatt eierskapet i selskapet Kragerø Golf. Det er inngått en management-avtale med Choice, slik at varemerket Quality Spa & Resort Kragerø blir videreført.

 

En rekke leilighetskjøpere i anlegget hadde basert investeringene sine på en utleieavtale med hotellet. Den avtalen falt i utgangspunktet bort som følge av konkursen, men nå har konkursboet trådt inn i disse leiekontraktene.

 

– Vår hensikt er å lage en ny forretningsplan for hele anlegget og skape et kommersielt gangbart konsept som er bra både for oss og leilighetseierne. Men om leieavtalene blir helt like de opprinnelige, er ikke avklart ennå, sier administrerende direktør Oskar Lundeberg i Swedbank-eide Ektornet til Dagens Næringsliv.

 

Skrevet av Stein Arild Iglebæk 08.02.2010 klokken 09.05

Share.

About Author

Redaktør, Discover America Magazine [email protected]

Comments are closed.