Svensk SAS-streik slutt

Streiken blant de kabinansatte i SAS Sverige er over. En ny tariffavtale for de kabinansatte ble undertegnet rett etter midnatt.

0

 SAS sitt svenske kabinpersonalet har streiket siden fredag etter strandete forhandlinger, men det har vært løpende forhandlinger under hele konflikten. Sent mandag kveld kom partene til enighet om en ny avtale.
Det innebærer at de ordinære flyavgangene blir gjenopptatt i henhold til ruteplanen fra og med onsdag, heter det i en pressemelding fra SAS Sverige. Den nye tariffavtalen gjelder fra 1. mars 2007 til og med 30. april 2010 og gir de kabinansatte 3,8 prosent lønnsvekst i år. De kommende to årene øker lønnen med henholdsvis 3,5 og 3,0 prosent.
Streiken har rammet all innenlandstrafikk og deler av utenlandstrafikken fra Sverige. Så langt mener eksperter at konsernet har tapt rundt 100 millioner kroner i tapte billettinntekter på den femdagerlange streiken. 1200 flygninger har blitt innstilt, og 90 000 passasjerer ble rammet av streiken.
Ifølge de kabinansattes fagforening HTF innebærer nattens avtale også forbedringer i arbeidstidsordningen, rett til spisepauser og tydeligere begrensninger av ukearbeidstiden.
– Det har vært noen harde uker med harde ord. Men nå er vi enige og vi ser det som en felles oppgave å sammen bygge videre på framtidas SAS Sverige, skriver de kabinansatte og SAS-ledelsen i en felles pressemelding.

Share.

About Author

Comments are closed.