Satser i Europa

Cruisegiganten Royal Caribbean Cruise Line (RCCL) tjener for lite i Det karibiske hav. Derfor vil de sette inn verdens største cruiseskip, Kjell Inge Røkkes verft Aker Yard-produserte “Independence of the Seas”, til Europa når det er ferdigprodusert i 2008.

0

Mandag kveld kunne verdens nest største cruiserederi, Royal Caribbean Cruise Line med Oslo-rederiet Ander Wilhelmsen & co som storaksjonærer, offentliggjøre at selskapet ville gå tyngre inn i det europeiske markedet.
– Vi tjener mer penger på cruise ut fra Europa. Markedet for cruise i Det karibiske hav var på stedet hvil i fjor, mens antallet europeiske passasjerer steg med nesten 10 prosent til nesten 1,5 millioner passasjerer. Vi har hatt stor suksess på det britiske og skandinaviske markedet. I fjor reiste ca. 25 000 nordmenn med RCCL, sier finansdirektør Brian Rice til Aftenposten.
Det nye skipet som blir satt inn i trafikk i 2008 tar rundt 4400 passasjerer og er like langt som fem Boeing 747-jumbojeter. Det skal ha hjemmehavn i Southampton.

 

Share.

About Author

Comments are closed.