Rekordår for norsk reiseliv

Norske og utenlandske turister la igjen 80 milliarder kroner i Norge i fjor, noe som ifølge NHO Reiseliv er rekord.


 

0

Det er i en større undersøkelse gjennomført av NHO Reiseliv at tallmaterialet kommer fram. Undersøkelsen er gjennomført i forbindelse med regjeringens varslede handlingsplan for en nasjonal reiselivsstrategi som etter planen skal legges fram til høsten, melder NTB. I undersøkelsen kommer det også fram at det er 150 000 ansatte innenfor reiselivsnæringen.
– Vi har mye å glede oss over, men også store utfordringer hvis vi skal nå vårt felles erklærte mål for bransjen, å få inn en million flere utenlandske turister enn i dag innen år 2010. Da skal vi passere 4,5 millioner utlendinger på ferievisitt. Markedsføring og produktutvikling er sentrale stikkord, sier administrerende direktør Knut Almquist i NHO Reiseliv til NTB.
Mens næringen omsatte for 80 milliarder kroner i fjor, regner Almquist med en påplussing på ytterligere fem milliarder i år. I 2007 er målet 90 milliarder.
Selv om det er vekst, mener imidlertid Almquist at inntjeningen i næringen er for dårlig. Han inviterer derfor til et felles løft mellom de politiske myndighetene og bransjen selv for å nå et langsiktig mål om å oppnå produktutvikling, reisemålsutvikling, kostnadsbesparelser og markedsføring.

Share.

About Author

Comments are closed.