Posten gir West Air et stort løft

Etter at det svenske flyselskapet West Air vant anbudet om å fly post på stamrutenettet, en kontrakt på om lag 200 millioner kroner årlig som SAS Braathens mistet blant annet på grunn av manglende regularitet, øker omsetningen med mer enn 50 prosent.

0

Selskapet med hovedkontor i Gøteborg hadde fra før en omsetning på om lag 450 millioner svenske kroner.

Sveriges største fraktselskap
– Vår forretningsidé er å tilby effektive fraktløsninger med kundetilpassede fly, sier administrerende direktør Gustaf Thureborn og avviser dermed at West Air vil bruke kontrakten som et springbrett til å fly også passasjerer i Norge.
Selskapet har i dag 20 fly og skal før operasjonen i Norge starter 28. oktober anskaffe ytterligere åtte fly. West Air flyr i hele Sverige og helt ned til Madrid i sør.
– Vi regner Norden som vårt hjemmemarked, men det meste av omsetningen kommer fra Sentral-Europa, sier Thureborn som har selskaper som FedEx, UPS, DHL og TNT på kundelisten.
SAS Braathens beholder jobben med å fly post som skal ut av landet, men den kontrakten er verdt under 40 millioner kroner i året. Tapet av avtalen innenlands kan føre til at ruter blir lagt ned og i alle fall at rutetidene revurderes.
I utgangspunktet gjelder Postens nye avtale med West Air i tre år.

Share.

About Author

Comments are closed.