Ny kunst på Continental

Eier og konsernsjef Elisabeth C. Brochmann har brukt mellom en halv og en million kroner på norsk samtidskunst.

Slik skal Hotel Continental videreføre de kulturelle tradisjonene samtidig som de ansattes stolthet pleies og nye kundegrupper får en mer moderne hotellopplevelse.

 

0

TIM-prosjektet
Det var da Hotel Continental høsten 2005 skulle pusse opp 31 av de totalt 154 rommene TIM-prosjektet ble født. Det står for tradisjon og innovasjon som skal gi merverdi. Nylig var oppussingen ferdig.
Alle rommene er moderne innredet, har oljemalerier signert Jannick Abel og en glassmonter som inneholder ulik kunst. På 12 av værelsene har glasskunstneren Ulla-Mari Brantenberg fått utfolde seg og i andre montre finner man historiske fotografier av Continental fra hotellets samling. Ti av rommene er viet unge kunstnere under 40 år. Disse bidragene er plukket ut etter en konkurranse og stilles ut ett år før de skiftes.
– Vi må følge med i tiden og har ønsket et litt yngre og frekkere uttrykk. Samtidig skal det være en fornyelse med respekt for tradisjonen, sier hotelldirektør Siv Lunde Kolrud.
Hun legger til at hotellets tradisjonelle kundegruppe er over 50 år, og de fleste av dem menn. Samtidig hevder hun at det stadig blir flere 30-åringer.
Kunstsatsingen er den største siden 1998, da hotellet utformet restauranten Annen Etage.

Kontroversielt?
Kolrud forteller at hotellet allerede dagen etter at de nye rommene ble tatt i bruk fikk reaksjoner fra gjestene, men at alle heldigvis var positive. På spørsmål om de risikerer å skuffe kunder som forventer den gode gamle Continental-stilen, svarer hun:
– Majoriteten av rommene er av den tradisjonelle typen. men nå kan vi også tilby noe mer moderne for dem som ønsker det.
Elisabeth C. Brochmann legger til:
– Når man gjør noe i 2006, må man vite hvilket år man gjør det i.
Andre elementer i TIM-prosjektet er en rullerende utstilling ved hovedinngangen. Første kunstner ut er Hilde Mælum med skulpturene “Maskebærer” I og II. Dessuten skal hotellet kåre årets unge kunstner og dele ut et reisestipend.

 

Share.

About Author

Comments are closed.