Norwegian kjøper FlyNordic

Flyselskapet Norwegian kjøper Finnairs svenske datterselskap FlyNordic.

0

– Kjøpet av FlyNordic vil styrke vår posisjon ytterligere i det nordiske og europeiske markedet. Som en konsekvens av dette kjøpet blir Stockholm ny base for vår drift i Sverige, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.
Norwegian fløy 5,1 millioner passasjerer i 2006 og FlyNordic 1,2 millioner passasjerer. Med dette oppkjøpet blir Norwegian Nordens største lavprisflyselskap.
FlyNordic har ifølge Finnairs administrerende direktør Jukka Hienonen utviklet seg i henhold til de strategiske mål som ble satt i 2003, da Finnair kjøpte flyselskapet.
– Vi ønsker nå å starte neste fase. Gjennom dette oppkjøpet vil vi få en sterkere posisjon mellom Skandinavia og Asia, sier Jukka Hienonen.
Salget av FlyNordic til Norwegian skal gjennomføres innen utgangen av andre kvartal 2007. Salget er imidlertid avhengig av endelige godkjennelser.
For dette mottar Finnair aksjer i Norwegian Air Shuttle ASA og Finnairs vil da få en eierandel på fem prosent. Dersom Finnair ønsker å benytte alle aksjeopsjonene, vil Finnairs andel øke til 10 prosent.
Finnair og Norwegian har også blitt enige om å starte et samarbeid om rutenettet. Norwegian skandinaviske rutenett vil bli linket til Finnairs økende satsing på ruter til Asia.
– Samarbeidet vil gi fordeler for begge parter. Norwegian vil åpne sitt rutenett for vår trafikk til og fra Asia, slik at det ikke blir nødvendig for oss å fly på alle destinasjoner i nord. Samtidig vil vi bringe våre passasjerer til Norwegian skandinaviske rutenett, sier Jukka Hienonen.

Share.

About Author

Comments are closed.