Nesten 1 million overnattinger

Det har vært et rekordhøyt antall overnattinger i Fjord Norge-regionen 1. kvartal i år, viser tall som nå er publisert av Statistisk Sentralbyrå.

0

 Fjord Norge-regionen består av de fire Vestlandsfylkene Rogaland, Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. I alt 985 000 overnattinger på hoteller, campingplasser og hytter er registrert så langt i år, mot 845 000 for samme periode året før. Dette gir en økning på hele 16,5 prosent, mens resten av Norge har en vekst på fem og en halv prosent for 1. kvartal. Sterkest vekst har det vært i Rogaland med hele 30 prosent, mens Hordaland har ti prosent vekst, Sogn og Fjordane har en økning på ni prosent, og Møre og Romsdal ligger under landsgjennomsnittet med drøyt fire prosent vekst, i følge tall fra Fjord Norge.
Og det er gjester fra utlandet som har stått for den høyeste veksten. Så langt i år har det vært 32 prosent flere overnattinger fra utenlandsgjester. I Norge generelt var økningen på fem prosent. Men også nordmenn har fått øyene opp for Vestlandet; regionen opplevde en økning på 17 prosent for norske gjester, mot et landsgjennomsnittsøkning på 6 prosent.
Hotellene i Fjord Norge har hatt en betydelig omsetningsøkning i årets første tre måneder, og alt tyder på at året under ett blir et rekordår for hotellnæringen i Fjord Norge. Losjiomsetningen har økt med hele 26 prosent, noe som medfører en økning i rene losjiinntekter på 112 millioner kroner for årets første tre måneder.
Gjennomsnittprisen pr. solgt rom har økt med hele ti prosent til kr. 790,- samtidig som antall solgte rom har økt med 15 prosent.

Share.

About Author

Comments are closed.