Gode tall for store amerikanere

Continental Airlines og Southwest Airlines kunne nylig legge frem sjeldent bra tall.

0

Continental, det fjerde største flyselskapet i USA, har et resultat for første kvartal i år på 22 millioner dollar. På samme tid i fjor tapte selskapet 46 millioner dollar. Historisk sett er det første kvartalet hvert år det svakeste, og få tjener penger i dette tidsrommet. Det er første gang siden 2001 at Continental driver med overskudd i årets første kvartal. Det store overskuddet skyldes først og fremst stor inntjening på utenlandsturer.
Southwest, USAs største lavprisselskap, la frem et resultat på vanvittige 93 millioner dollar. Mye av årsaken til det enorme overskuddet, skyldes at selskapet benyttet seg av derivater for å låse bensinprisene i et år. Ser man bort fra utgiftene de har spart ved å binde bensinprisen, har selskapet tjent 33 millioner dollar.
På tross av disse enorme overskuddene, og overskudd også for American Airlines, gjør analytikere regning med at den amerikanske flybransjen samlet sett vil tape penger det første kvartalet i 2007. Minst fire av de åtte største selskapene vil gå med store underskudd, spår de.
– Det er stadige indikasjoner på at antallet turer til utlandet går ned. Dette vil gi store tap for flere av de største selskapene, sier Jamie Baker fra J.P. Morgan Chase til Washington Post.

Share.

About Author

Comments are closed.