Fortsatt flystopp til Israel

Uroen i Israel og Gaza har ført til stans de fleste flyvningene til Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv. Flere hundre nordiske passasjerer står fast.

0

Israel har forsikret om at det er trygt å lande, men mange av flyselskapene fra Europa, USA og Canada har innstilt flyene sine. Det gjelder også SAS og Norwegian, med det resultat at flere hundre reisende fra de nordiske landene nå er strandet i Israel.

– Vi følger situasjonen minutt for minutt, sier Norwegians informasjonssjef Charlotte Holmbergh Jacobsson om den uklare situasjonen.

Det var etter at en rakett fra Gaza slo ned ved flyplassen at selskap som Air Canada, KLM, Air France og Norwegian bestemte seg for å stoppe flyvningene. For de amerikanske flyselskapene var det et påbud fra landets flymyndighet FAA som gjorde utslaget.

British Airways (BA) flyr imidlertid som vanlig.

Onsdag morgen var tre firedeler av flyvningene på den internasjonale flyplassen i Tel Aviv innstilt. Det europeiske organet for luftfartssikkerhet (EASA) oppfordrer alle flyselskaper til å unngå Ben Gurion-flyplassen inntil videre.  Norwegian og SAS har siden onsdag jobbet med å få de 300 passasjerer fra Norden som har vært strandet i Israel hjem. Det israelske flyselskapet El Al fortsetter flyvningene, og har planer om å sette inn flere maskiner for å hjelpe strandede passasjerer.

Share.

About Author

Comments are closed.