Bedre lønn, bedre folk?

– Utviklingen blir ikke lønnsdempende framover, sier NHO- topp på Reiselivskonferansen i Molde. Han mener bransjen må finne seg i høyre lønninger i tiden fremover for å sikre seg de best egnede folkene.

0

– Vi skal utvikle en opplevelsesindustri. Vi må få tak i de beste folkene for å vinne, og da er vi av og til nødt til å betale godt. Vi må konkurrere med andre bransjer om disse folkene, som kan bety at vi må betale ganske mye for å få dem. Vi kan ikke vente at utviklingen blir lønnsdempende framover, sier Ragnar Heggdal, styreleder i NHO Reiseliv på landsplan og til daglig hotellvert ved Molde Fjordstuer i Molde.
På tross av at utspillet kan se ut som en brannfakkel før tarifforhandlingene fra NHO, er det ingen oppmuntring til lønnsfest:
-Det er fra min side ikke en invitasjon til en lønnsfest. Vi må selvsagt ta hensyn til næringens økonomiske evne. Bransjen er ikke tjent med at bedriftene bevilger seg en lønninger det ikke er realøkonomisk grunnlag for. Pengene må komme inn først. Poenget mitt er at vi må være konkurransedyktig, sier Heggdal til Romsdals Budstikke.

Share.

About Author

Comments are closed.