I ankom 60 tonn is fra Torneelven i Lappland Oslo. Dermed er arbeidet med å utforme Icebar Oslo by Icehotel i gang.
Icebar by Icehotel er et konsept med utspring i verdens største ishotell i Jukkasjärvi i Sverige. Der ble det i 1993 åpnet en isbar i samarbeid med Absolut Vodka. Det nye franchise-konseptet Icebar by Icehotel bygger på erfaring derfra.
Icebar by Icehotel har allerede åpnet i København og Tokyo. Oslo blir den tredje baren i rekken, og her åpnes den i samarbeid med Thon Hotels. Icebar Oslo by Icehotel får en sentral beliggenhet, med adressen Christian IVs gate 12.
Selve isbaren blir på 100 kvadratmeter og totalt blir barområdet på 500 kvadratmeter, da det også vil være en Âvarm del der gjestene kan nyte drinker og retter med norske kvalitetsråvarer i fokus.
Mellom 50 og 60 tonn is brukes til å bygge baren i Oslo, og isen er nå på plass i lokalene. I tillegg til selve baren skal vegger, møbler, glass og tallerkener, utsmykning, kunst og belysning lages av isen fra Torneelven.
– Oslo er en veldig riktig by for Icebar by Icehotel, og når Thon Hotels er med på laget ligger alt til rette for at dette blir en suksess, sier direktør i Icebar by Icehotel, Agnetha Lund i en pressemelding.