Festningshotellene vil åpne norsk slottshotell i Sverige

Festningshotellene og Torreby Golf har inngått en intensjonsavtale om å utvikle Torreby Slott til et slottshotell. Det er planlagt åpning av et slottshotell som har norsk tilknytning og nærhet til Norge våren 2019.

0

Én time og femti minutter fra Oslo ligger herskapelige Torreby Slott. Slottet har en spennende norsk historie, og vil sammen med Festningshotellenes festninger være en begivenhetsrik opplevelse for det norske og internasjonale markedet.

Drøbaksmannen Niels Georg Sørensen bygde Torreby Slott i 1887, og det gjør dette slottet så unikt for Festningshotellene, som ble stiftet i Drøbak. Med sin norske historie og nærhet til både Norge og Drøbak, ser de på Torreby Slott som en perfekt mulighet til å åpne sitt første slottshotell.

Torreby Slott vil være del av Festningshotellene, som i dag er med på å skape nye opplevelser og minner på noen av Norges viktigste og største festninger. Sammen med Oscarsborg Festning og Kongsvinger Festning vil Torreby Slott representere en del av den skandinaviske festnings- og slottshistorien. Intensjonsavtalen inkluderer mulighetene for ytterligere utvikling av eiendommen i fremtiden.

Slottsopplevelser, overnattinger, selskap og bryllup
Festningshotellene ønsker å tilbakeføre så mye som mulig av slottsfølelsen til sine gjester. Det å bo på slottet skal gi en følelse utenom det vanlige, og med himmelsenger, slottsbibliotek, historieformidling og en flott vinkjeller ønsker de å gjøre det ytterste for å tilby dette. De ønsker i første rekke å åpne for seks suiter med tilhørende ekstra rom. I oppstarten vil slottet totalt ha tjueto sengeplasser, og ved større grupper vil nærliggende overnattinger være en mulighet.

Med flere flotte saler og lokaler vil det også være åpent for selskaper og bryllup, og en vil kunne vandre rundt i slottets saler akkurat slik Greta Garbo og flere av Monacos prinser har gjort tidligere.

Torreby Slott ligger omkranset av en av Sveriges eldste og flotteste golfbaner. Her har Torreby Golfklubb en historie tilbake til 60-tallet, og 70 prosent av all greenfee selges til norske golfspillere.

Fakta om Festningshotellene
Festningshotellene består i dag av Oscarsborg Hotel & Resort på Oscarsborg Festning, Festningen Hotel & Resort på Kongsvinger Festning og Reenskaug Hotel i festningsbyen Drøbak. Alle hotellene er medlemmer av De Historiske Hotel & Spisesteder. Festningen Hotel & Resort ble i 2018 kåret til Årets Borg/Slott i Europa av «Historic Hotel of Europe».

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.