Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til Bente Bratland Holm, reiselivsdirektør i Innovasjon Norge.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når forholdene igjen tillater oss å reise?
– Jeg vil nok fortsatt holde meg i Norge en periode fremover. Det er fortsatt mange norske steder på min ønskeliste enda, og Svalbard er et av dem. Der har jeg bare vært i mørketiden og kan godt tenke meg en tur dit på ferie når lyset og midnattsolen er på plass.

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Jeg tror vi vil være mer bevisst på hygiene og avstand. Pandemien har også gjort oss mer opptatt av muligheten for å endre/kansellere reiser hvis noe skulle skje. Det er viktig med transparens rundt disse spørsmålene allerede fra booking-øyeblikket.

I tillegg tror jeg at folk vil ha et annet forhold til bærekraft gjennom en bevisst holdning til å handle lokalt, noe som gjør at en føler at vi bidrar til noe positivt gjennom å besøke et sted. 

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
Norge er, og vil alltid være nummer én. Vi har et langt land med mange spennende opplevelser som det vil ta et helt liv å utforske, enten det er snakk om jenteturer eller reise med familien. Og tenk på alle de fine mulighetene vi har her i landet for å avholde spennende møter på unike steder med jobben! 

Frankrike er for meg nummer to. Mange gode mat- og vinopplevelser med venninner som gjør at det er lett å vende tilbake til den franske landsbygda når verden tillater det igjen

Thailand, med øyene sørvest i landet. Der vil jeg vende tilbake hvis jeg har anledning til å bruke lang tid og reise langsomt. Det er et vennlig område som føles trygt og hvor vi har vært på «langtur» og øyhopping flere ganger.

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Jeg tenker at vi alle opplevde nye spennende opplevelser i Norge sist sommer, enten det var å besøke nye eller kjente områder. Mange lot seg inspirerer til å besøke steder de tidligere bare hadde lest om eller sett på TV. Friluftslivet fikk en oppsving – naturlig nok, men det var også fokus på lokale mat- og restaurantopplevelser. 

Det var også min erfaring. Selv om vi var på «kjente trakter» var vi hele tiden bevisst på å ta den ekstra runden for å finne et gårdsutsalg hvor vi kunne teste lokale råvarer. Jeg for min del fikk en ny favoritt i Annis Pølsemakeri på Ringebu.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Jepp.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »