Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til Terje Grue fra Emirates.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når forholdene igjen tillater oss å reise?
– Det er faktisk fortsatt tillatt å reise, det er altså bare en anbefaling fra myndighetene. Det er mulig, slik jeg ser det, å reise helt trygt i dag, til destinasjoner med svært gode smittevernsprotokoller. Når det er sagt, så er det et styr med karantene ved hjemreise – noe som så langt dessverre har forhindret meg fra å reise. Men, jeg skal tilbake til Sør-Afrika, og kanskje det blir gjort med et par dagers stopp i Dubai en av veiene.

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Både ja og nei. Noen vil være langt mer forsiktige, men andre – og jeg håper det er den store majoriteten – vil følge det kjente mønsteret av at vi heldigvis glemmer fort, og heller husker tilbake på fantastiske reiseminner – og vil oppleve flere slike høydepunkt.   

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
Sør Afrika: Det komplette reisemålet, for min del kan jeg være en uke eller mer på safari, men legger gjerne til noen netter i Cape Town og i vindistriktet (helst Franschhoek). En liten avstikker til Mozambique for badeferie er ei heller å forakte…

Dubai: Hvor finner man ellers sterke impulser fra steder som New York, London og Tokyo kombinert? Du kan shoppe, spise på utrolige resturanter – og på toppen av det hele finnes det flotte strender og noen av verdens beste hoteller. 

Mauritius: Beach og relaxtion pure. Sjekk inn, finn roen – og kanskje man ikke engang trenger å forlate resorten gjennom hovedinngangen før returen til flyplassen. Sommeren på vestkysten er tipp topp. Bare å tenke på det ga meg lyst på en forfriskende drink i høyt glass! 

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Norge har ekstremt mye å tilby i form av flotte opplevelser, det være seg natur, mat eller generelle opplevelser. Jeg undrer om vi nordmenn er villige til å betale den prisen disse flotte opplevelsene fortjener å koste? Norge på lavbudsjett står for meg som en litt kjip opplevelse – på flere måter. Skikkelig norsk luksus og toppkvalitet koster penger, og det skal det gjøre. Jeg tror noen nordmenn er sultne på mer av dette, men i tillegg til andre feriereiser. Snart vil vi ikke lenger trenge å velge utlandet vekk, men vi velger Norge i tillegg til de sårt etterlengtede utenlandsreisene.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Ja!

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »