Enquete: Etter pandemien…

Hva skjer etter pandemien – og akter du å ta vaksinen? Vi har spurt flere av landets ledende profiler i reiselivet. I dag er turen kommet til Kristin Krohn Devold, adm. dir. for NHO Reiseliv.

0

Hvilket reisemål vil du plukke ut som det første du vil reise til når forholdene igjen tillater oss å reise?
– Jeg vil dra til Frankrike og Bordeaux-områdets vestkyst. Vakreste og lengste strendene i Europa, surfeparadis og lite folk. Har en liten leilighet der som lider under manglende vedlikehold i hele 2020 på grunn av corona.

Hvordan tror du nordmenns reisevaner vil forandres som følge av pandemien – eller vil de ikke forandres?
– Nordmenns reisevaner vil endres i retning av mer bruk av Norge, ikke minst har mange kjøpt nye hytter i 2020 og fått øynene opp for flotte årstider hjemme. Samtidig vil vi ha våre favoritter ute, men kanskje reise mindre til de fjerneste reisemålene av klimahensyn. Jeg vil nok prioritere steder med god plass, og det tror jeg mange vil – ikke minst fra land som har opplevd stor trengsel og mye smitte.   

Dine tre favorittreisemål i verden – og hvorfor?
– Favoritt-reisemål i verden er 1) Hemsedal sommer som vinter (fjell, stillhet, god plass). 2) Ålesund, sjarmerende småby, bykvaliteter og uteliv og innfallsport til Sunnmørsalpene, og 3) Bordeaux/Vestkysten, nydelig storby med romerske røtter, fantastisk vinkultur og Europas beste og lengste strand.

Har den foregående pandemi-sommeren åpnet opp for nye ferieopplevelser i Norge? I tilfelle, hvilke opplevelser?
– Norske reisemål som har fått oppsving under corona er Nordland med Lofoten og Helgeland og Sunnmøre. Alle steder naturperler som er unike og som kan nås med bil, bobil, kombinert hotell- og teltferie.

Vil du ta vaksinen når den kommer?
– Ja, jeg vil selvsagt ta vaksinen.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »