Emirates bestiller 40 Boeing 787 Dreamliner

Bestillingen til en verdi av 15,1 milliarder amerikanske dollar fører Emirates’ totale bredbuksfly-avtale med Boeing til 204 enheter.

0

HH Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, styreleder og administrerende direktør for Emirates Group og Emirates Airline signerte avtalen med Boeing Commercial Airplanes President and CEO, Kevin McAllister, under åpningsdagen av Dubai Airshow 2017. Tilstede var blant annet HH Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, visepresident og statsminister i De forente arabiske emirater, samt statsoverhode i Dubai.

– Emirates’ bestilling i dag vil bli levert fra 2022 og godt inn på 2030-tallet. Noen av disse vil benyttes til utskiftninger for å sikre at vi har en ung og effektiv flåte, andre vil styrke vår fremtidige nettverksvekst. Vi ser 787-modellen som et fint tilskudd til vår 777 og A380-flåte, for å gi oss økt fleksibilitet til forhold til å betjene en større bredde av destinasjoner i tråd med utvikling av vårt globale nettverk, fortalte Sheikh Ahmed, og la til:

– Emirates strategi har alltid vært å investere i de mest avanserte og effektive flyene, og demme bestillingen reflekterer det. Kunngjøringen demonstrerer også vår selvsikkerhet for fremtidig luftfart i De forente arabiske emirater og regionen rundt.

– Vi er glade for at Emirates har valgt Boeing 787-10 Dreamliner til å styrke deres flåteutvidelse og fremtidig vekst. Dette er et fly som vil sette en ny økonomisk standard i den kommersielle luftfarten når den første går i drift neste år. Emirates´annerkjennelse og bestilling av 787 Dreamliner utvider vårt langvarige partnerskap og vil bidra til mange jobber i USA, sa Kevin McAllister.

Evaluerer motormuligheter
Emirates’ avtale inkluderer konverteringsrettigheter for å bytte til 787-9, noe som gir flyselskapet ekstra fleksibilitet for fremtidig flåte og nettverk. Noen av Emirates’ Dreamlinere vil bli levert med en blanding av to- og trekabinskonfigurasjon, med et setepotensiale på mellom 240 og 330 passasjerer. Disse flyene vil bli levert i faser fra 2022 og fremover.

Emirates er en viktig pådriver for amerikanske arbeidsplasser innen luftfartsproduksjon. Om man bruker utregningene til US Department of Commerces (per 1 milliard dollar innen amerikansk luftfarteksport støttes 5.200 arbeidsplasser), vil den nye bestillingen skape og støtte over 78.000 arbeidsplasser innen amerikansk luftfartsproduksjon – ikke bare i Boeing, men også i andre deler av verdikjeden. Mange av disse virksomhetene er små eller mellomstore bedrifter.

I dag kommer bestillingen på toppen av Emirates’ historiske kjøp fra Dubai Airshow 2013, der flyselskapet bestilte 150 Boeing 777X utstyrt med GE9X-motorer. Leveringen av disse starter i 2020.

Emirates’ samarbeid med Boeing går flere tiår tilbake. Emirates er uten tvil den største Boeing 777-operatøren i verden, med sine 165 Boeing 777 i drift i dag. Inkludert bestillingen av Dreamlinerne, venter Emirates leveringer av 204 Boeing bredbuksfly i fremtiden.

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.