Classic Norway Hotels til internasjonal hotellallianse

– Vi tilgjengeliggjør noe av det vakreste Norge kan by på til et bredt internasjonalt publikum, sier Erik Berg, eier og styreleder i Classic Norway Hotels.

0

Hotellbransjen begynner sakte, men sikkert å posisjonere seg til en tid etter korona, og Classic Norway Hotels tar nå grep i konkurransen om morgendagens kunder. Tall fra før pandemien viser at hotellkjeden solgte mer enn to av tre gjestedøgn til norske gjester.

– Dette viser at vi har et enormt potensial mot det internasjonale markedet, og vi har derfor blitt en del av Global Alliance of Private Hotels, sier Erik Berg.

Alliansen (GAPH) er etablert i mer enn 80 land, består av rundt 800 hoteller og har mer enn ti millioner kunder.

Erik Berg er eier og styreleder i Classic Norway Hotels, og styrer virksomheten fra Nordvestlandet.

Posisjonering
Medlemskapet i GAPH gir Classic Norway Hotels en stor fordel når det kommer til eksponering for det globale markedet.

– 2020 var utvilsomt tidenes år for å feriere i eget land, og dette gjorde at mange virkelig fikk øynene opp for hva Norge har å tilby som turistnasjon. Opplevelsen vil påvirke nordmenns ferievalg i mange år fremover, men vi er helt avhengige av å kunne ønske våre utenlandske gjester velkommen tilbake i fremtiden. sier administrerende direktør i Classic Norway Hotels, Stephen Meinich-Bache.

Hotellkjededirektøren ser likheter mellom utviklingen i år og hvordan fjoråret endte. Da var det nærmest ikke et ledig rom å oppdrive på hotellkjedens 19 hoteller i de tre sommermånedene.

– Det å bli en del av GAPH handler først og fremst posisjonering i et post korona-marked. Norge hadde en god utvikling som turistdestinasjon på 2010-tallet, og vi forventer at den trenden vil forsterke seg ytterligere når pandemien er et tilbakelagt kapitel, sier Meinich-Bache.

Stephen Meinich-Bache er optimist med hensyn til utviklingen etter pandemien, og har tro på at medlemskapet i GAPH vil bidra til økt vekst.

Søker autentiske opplevelser
Classic Norway Hotels ble grunnlagt i 2003 og teller i dag 19 hoteller fra Lofoten i nord til Fevik i sør. Hoveddelen av hotellene er på Nordvest-landet og felles for hotellene er at de jevnt over holder svært høy kvalitet og at samspillet med naturen gir gjestene spektakulære opplevelser.

– Norge har ikke Berlins natteliv, Romas arkitekturskatter eller Londons shoppingmuligheter, men vi har en villskap og vakkerhet i naturen som kan konkurrere med hvilken nasjon som helst. På flere av våre hoteller er det jo faktisk sånn at det eneste som er bedre enn å besøke dem i godt vær, er å besøke dem i dårlig vær, sier Erik Berg.

Fakta om GAPH
Verdens største allianse for privateide hoteller
www.gaph.online
Antall hoteller: cirka 800
Antall land: Over 80
Antall gjester: Over ti millioner

Medlemmer: Hotellkjeder med stort fokus på kvalitet og særegenhet. Av alliansens medlemmer kan nevnes: Small Danish Hotels i Danmark, Petit Hotel i Sverige, Ringhotels i Tyskland, Charme & Caractere i Frankrike og Golden Chain i Australia.

Castello Dal Pozzo i Italia er blant medlemshotellene i GAPH.

Fakta om Classic Norway Hotels
Classic Norway Hotels består av 19 hoteller, fra Lofoten i nord til Fevik i sør. Hotellkjeden ble etablert av forretningsmannen Erik Berg, og har både hovedkontor og hoveddelen av hotellene på Nordvest-landet. Porteføljen består av flere av Norges høyest rangerte hoteller på sider som Hotels.com og Booking.com, og lokal forankring og samspill med naturen er nøkkelbegreper for kjedens eksistens. Sammen med personlig vertskap og kontinuerlig kvalitetsfokus legger kjeden til rette for magiske øyeblikk for sine gjester.

Gloppen Hotell er et av de mange særpregede hotellene i Classic Norway Hotels.

Share.

About Author

Comments are closed.