Citybox henter inn kapital på utradisjonelt vis

åpner opp emisjon gjennom folkefinansierings-tjenesten Dealflow.

0

Gjennom emisjonen ønsker Citybox å få inn 15-30 MNOK for å raskere kunne skalere opp i Europa. Målet er å få på plass 60 hotell innen 2030 i store Europeiske byer.

– Det er både spennende og nytenkende å benytte folkefinansiering når et hotellselskap som Citybox skal vokse videre. De fleste selskaper som henter inn kapital på denne måten er gründerselskaper i oppstartsfasen. Vi er en etablert hotellkjede som kan viser til gode resultater over mange år, slik at her skiller vi oss ut – på en god måte, sier Eivind Hjulstad, daglig leder i Citybox.

Emisjonen åpner offentlig opp tirsdag 16. november og passerte i går 17 MNOK. Kampanjen har et fleksibelt mål om 15-30 MNOK.

– Vi åpner opp emisjonen sist uke, og vi har akkurat passert 17,4 millioner og er storfornøyd med å ha nådd første delmål på 15 millioner. Sist uke hadde vi kun to eiere, nå har vi godt over 100 ulike eiere!, fortsetter Hjulstad.

– Det har vært stor interesse for selskapet hos større investorer, men de vil gjerne ha en større eierandel enn vi ønsker å gi fra oss. Samtidig synes vi det passer bedre med vår profil å gjøre det gjennom folkefinansiering; Citybox er et hotellkonsept for alle, da er det bare gøy kunne invitere med så mange som mulig inn på eiersiden.

Eivind Hjulstad, daglig leder i Citybox.

Hotellkjeden har i dag seks hoteller fordelt på Bergen, Oslo, Kristiansand, Tallinn og Antwerpen. Tre nye er under utvikling: Citybox Helsinki, Citybox Tromsø og Citybox Kristiansand åpner alle i 2024.

– Vi har et hårete mål om 60 hoteller innen 2030, noe vi tror er oppnåelig, men for at vi skal kunne vokse i den farten vi ønsker håper vi at flest mulig blir med som aksjeeier i Citybox. Vi har allerede tre nye hotellprosjekter på tegnebrettet og vi vurderer fortløpende prosjekter både i inn-og utland. Hotellene vi allerede har i pipeline har budsjettert med 60 MNOK i resultat i 2025. Jo flere lønnsomme hoteller vi klarer å signere, jo høyere blir avkastningen vår og jo høyere blir verdien i de aksjene du investerer i, sier Eivind Hjulstad.

Emisjonen skjer gjennom den heldigitale folkefinansieringstjenesten Dealflow. Her kan alt fra privatpersoner til investeringsselskaper investere i ulike selskaper som ikke er børsnotert.

– Det er utrolig gøy å jobbe med Citybox, og det er ganske unikt at man kan kjøpe seg inn i en hotellkjede på denne måten. Citybox er et moderne og innovativt konsept og vi ser allerede stor interesse for det blant våre investorer, sier Stine Sofie Grindheim, daglig leder i Dealflow

– Veksten Citybox rigger seg for nå er utrolig spennende, de griper mulighetene i kjølvannet av korona og satser!, avslutter Stine Sofie.

Share.

About Author

Comments are closed.

Translate »