Brennemoen hotell reiser seg

NCC Building monterer i disse dager de første veggelemtene på Brennemoen Hotell langs E18 ved Askim.

0

– På tross av uforutsette grunnforhold ved oppstarten våren 2017 og vanskelige værforhold med mye snø, is og vekslende temperaturer gjennom vinteren, så holder vi fremdriftsplanen. Jeg er heldige som har et så fantastisk team, sier Geir Ingvald Jonassen, prosjektleder i NCC Building.

– Samarbeidet med byggherren har så langt vært godt noe som vi selvfølgelig bygger videre på, sier Jonassen.

Tunge veggelementer
I overkant av 70 veggelementer a 1,2 tonn skal monteres og kles i det vedlikeholdsfrie behandlede treverket MøreRoyal. Hvert veggelement tar om lag en time å montere.

– Det er det forberedende arbeidet som tar tid, selve monteringen går relativt raskt. Vi er imponert over Husvik som har gjort en fabelaktig jobb, både gjennom prosjekterings- og utføringsfasen og på logistikk, sier Jonassen fornøyd.

 

Industrialisert byggeprosess
Mye av den gode fremdriften skyldes bruken av prefabrikkerte moduler og veggelementer som ankommer byggeplassen pakket og klart til montering. I tillegg har et rettlinjet hotell med 99 like rom og lik inndeling på elementene lagt forholdene til rette for høy grad av industrialisering av byggeprosessen, som gir klare fordeler.

– Ved å bruke prefabrikkerte elementer som tilvirkes under kontrollerte forhold på fabrikk, får vi et raskere tett bygg og bedre kontroll på blant annet fukt, sier Jonassen.

Om prosjektet

■ 99 rom, hvor 10 er HC-tilpassede, fordelt med 3 etasjer.

■ 200 senger

■ Restaurant med plass til 160 gjester

■ Konferansesal med plass til 180, sam en rekke grupperom

■ Oppdragsgiver er Adolfsengruppen gjennom selskapet Brennemoen Eiendom as

■ Byggesum 105 millioner kroner

■ Driver av hotellet blir Scandic

■ Hotellet er tegnet av Lorentz Kielland Arkitekter

Share.

About Author

Redaktør, Reis og Travel News, [email protected]

Comments are closed.