Asle Prestegard blir Scandics øverste leder i Norge

Etter å ha vært fungerende administrerende direktør for Scandic Hotels Norge siden januar 2020, blir Asle Prestegard nå selskapets øverste leder i Norge på permanent basis.

0

Prestegard gikk inn i ledelsen i Scandic Hotels Norge i 2015 som distriktsdirektør i region vest, og har siden 1. januar 2020 også fungert som administrerende direktør i selskapet. Et drøyt år senere har han blitt fast ansatt i stillingen.

– Jeg er glad for å tre inn i denne stillingen på permanent basis, og er mer motivert enn noen gang for å lede Scandic Hotels Norge. Det har vært en utfordrende tid å være leder i, men når jeg ser hvordan våre flotte ansatte har håndtert situasjonen, blir jeg optimistisk med tanke på fremtiden. Vi har en fantastisk spennende hotellportefølje i Norge, og vi skal sørge for å være offensive og til stede når markedene kommer tilbake igjen, sier Prestegard.

Bergenseren kommer fra en hotellfamilie, og er på mange måter født og oppvokst i bransjen. Han har bekledd en rekke stillinger i løpet av sin lange karriere, og ble i 2001 hotelldirektør for første gang. De siste 20 årene har han hatt flere direktørstillinger, parallelt med ulike verv – deriblant som styreleder i Visit Bergen fra 2016 til 2019.

Som administrerende direktør i Scandic Hotels Norge har Prestegard også en plass i konsernledelsen.

– Det er viktig for oss å ha en erfaren leder med stor kunnskap om operativ hotelldrift og solid kommersiell forståelse. Asle har vist godt lederskap i en krevende tid, og har ledet den norske delen av selskapet på en utmerket måte. Han har vært en del av bransjen i hele sitt liv, og har gode forutsetninger for å lede Scandic Hotels Norge inn i en ny og spennende tid, sier konsernsjef Jens Mathiesen.

Share.

About Author

Comments are closed.