Annenhver velger Hellas

Av 750 000 nordmenn som skal på pakketur i sommer viser beregninger at hele 350 000 av dem drar til Hellas.

0

Nordmenn kommer til å bestille pakkereiser for åtte milliarder kroner i 2018, viser beregningene fra turoperatøren Apollo, og i sommer er det først og fremst i Hellas, Kroatia og Spania vi legger igjen pengene. Totalt vil de tre landene stå for nærmere 75 prosent av alle pakkereiser.

Sterk salgsøkning

Inkludert Kroatia hvor 55 000 av oss skal reise i år stikker Hellas av med over halvparten av de norske feriepengene i år.

– Vi spådde et utsolgt Hellas innen påske i fjor – og fikk rett. Innen vårsolen endelig kom var det kun strøplasser igjen, og vi ser de samme tendensene i år. Salget er opp 15 prosent sammenliknet med samme tid i fjor og det er først og fremst Hellas-, og kroatiaferien vi sikrer oss, sier Erik Haug, administrerende direktør i Apollo.

2017 ble et rekordår for reisearrangøren, og Apollo-sjefen tviler ikke på at 2018 vil bli minst like bra. Beregninger gjort av arrangøren viser at av de åtte milliardene nordmenn vil bestille pakkereiser for er reiser for tre milliarder solgt i løpet av årets tre første måneder.

Erik Haug, Apollo.

– Reisefeberen er på sitt aller høyeste nå. Nordmenn er blitt flinkere til å sikre seg ferien tidlig, mens utvalget er størst og prisene rimeligst. Venter man for lenge kan man risikere både en markant prisstigning og ikke minst utsolgte hoteller på de mest populære reisemålene, avslører Haug.

Også hos landets største reisebyråkjede Ticket går sommersalget unna, og markedssjef Ellen Wolff Andresen melder om en salgsøkning på 18 prosent sammenliknet med samme tid i fjor.

Unike opplevelser

– Vi har hatt stor pågang på sommerreiser allerede fra i høst, og foreløpig er det Mallorca som troner topplisten hos oss. Kreta ligger på andreplass og er reisemålet som utmerker seg mest, med den høyeste økningen av alle på hele 23 prosent. Drømmer man om å tilbringe sommeren i Spania eller Hellas, er vår anbefaling å sikre seg ferien nå, sier Wolff.

Kreta blir nok en gang årets mest populære reisemål, med hele 170 000 norske besøkende i sommer. For å imøtekomme den stadig økende etterspørselen rundt favorittøya har Apollo lansert Sitia på østkysten som ny destinasjon.

Ønsket om unike opplevelser har også ført til at Apollo øker satsningen på fjorårets store overraskelse Albania. I tillegg til badebyen Saranda, lanserer Apollo i år ytterligere tre reisemål: Familiefavoritten Durres Riviera, trendy Dhermi og autentiske Himara.

– Det er alltid spennende å lansere splitter nye reisemål i en tradisjonell bransje. Men interessen rundt Albania har vært enorm og tilbakemeldingene utelukkende positive, så nå gleder vi oss over å være den første nordiske aktøren der, sier Haug.

Hit skal vi på charterferie i sommer

Hellas: 350 000 (160 000 reiser til Kreta)

Spania: 140 000

Kroatia: 55 000

Bulgaria: 50 000

Kypros: 40 000

Apollos topp 5 charterreisemål

Kreta

Mallorca

Rhodos

Makarskakysten i Kroatia

Kypros

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.