Angry Birds-sjef bak tunnel-prosjekt

En av toppsjefene i spillutvikler-selskapet bak Angry Birds lover å få en tunnel mellom hovedstedene Helsinki og Tallinn ferdigstilt innen julen 2024.

0

Det er det baltiske nyhetsbyrået LETA/BNS som melder at den tidligere sjefen for forretnings-utvikling i det finske teknologi-selskapet Rovio – særlig kjent for det verdenskjente dataspillet Angry Birds – står i spissen for å tunnelen realisert.

– Det ville blitt en strålende julegave, sa Peter Vesterbacka under en presentasjon i Helsinki nylig.

Han understreket at arbeidet med tunnelen vil ta fem år, men at man må legge inn muligheter for forsinkelse i tilfelle uforutsette hendelser.

Prisen er beregnet til rundt 150 milliarder kroner, noe Vesterbacka understreket vil bli nedbetalt i løpet av 37 år. Tunnelen skal være såkalt ”fremtidssikker”, slik at den blir kontinuerlig oppgradert i forhold til ny teknologi.

Planene om en tunnel mellom de to hovedstedene har vært planlagt lenge, med blant annet delvis finansiering av EU, og sluttført på 2030-tallet. Vesterbacka ønsker imidlertid å forsere disse planene, ikke minst med kinesisk hjelp. De skal sørge for rundt 70 prosent av investeringen. Den øvrige økonomiske innsatsen skal komme fra lokale investorer og pensjonsfond.

Første av fire stopp på ruten blir Tallinn, deretter er det 15 kilometer til Helsinki by, deretter Aalto-universitetet i Otaniemi og det fjerde Helsinki-flyplassen i Vaantaa. Totalt er reisetiden beregnet til 20 til 25 minutter – med en toppfart på mellom 350 og 400 km i timen.

Share.

About Author

Sjefredaktør, Travel News [email protected]

Comments are closed.